Jack Phillips, cofetarul din Colorado, din nou în instanță

Sursă foto: Adfmedia.org

Cofetarul creștin din Colorado, Jack Phillips, este din nou în fața judecătorlor. De data aceasta pentru că a refuzat să facă un tort care să celebreze o tranziție de gen. (n.trad. decizia unei persoane de a se identifica ca fiind de genul opus celui bilogic)

În 2018, Phillips a obținut o victorie parțială la Curtea Supremă după ce a refuzat să facă un tort pentru o nuntă gay din cauza convingerilor sale religioase.

După cum a relatat CBN News, într-o decizie cu 7-2, instanța supremă a fost de acord că Comisia pentru drepturile civile din Colorado și-a depășit limitele legale. Aceștia au declarat că statul a dat dovdă de prejudecăți antireligioase în aplicarea legii antidiscriminare împotriva lui Phillips după ce acesta a refuzat să facă un tort care sărbătorea „nunta” lui Charlie Craig și Dave Mullins în 2012.

Judecătorii au numit comisia ca fiind pe nedrept disprețuitoare față de convingerile religioase ale lui Phillips.

Acum, avocatul său solicită instanței de apel a statului să anuleze o hotărâre mai recentă împotriva sa, care susține că a încălcat legea anti-discriminare a statului prin refuzul de a face un tort pentru o persoană transgender.

Autumn Scardina a sunat la magazinul de prăjituri al lui Phillips dintr-o suburbie a orașului Denver în 2017 – în aceeași zi în care Curtea Supremă a anunțat că va audia cazul inițial al lui Jack – solicitând un tort aniversar care să aibă glazură albastră la exterior și roz în interior pentru a sărbători tranziția ei de gen.

Scardina a declarat că a vrut să „conteste veridicitatea” declarațiilor lui Phillips potrivit cărora acesta ar servi clienți LGBT.

Jack a spus că nu a putut face tortul din cauza convingerilor sale religioase.

La procesul de anul trecut, el a declarat că nu crede că cineva își poate schimba genul și că nu ar sărbători „pe cineva care crede că poate”.

Scardina a câștigat procesul. Instanța din Colorado a decis că brutarul a încălcat legea anti-discriminare a statului. Judecătorul Timothy Schutz a notat că soția lui Phillips i-a spus inițial lui Scardina că brutăria ar putea face tortul înainte ca Scardina să spună că designul era menit să sărbătorească tranziția ei de gen.

Jake Warner, un avocat de la Alliance Defending Freedom (ADF), a declarat că hotărârea a fost greșită. El a spus că a-i cere lui Phillips să creeze un tort cu un mesaj contrar convingerilor sale religioase echivalează cu a-l forța să spună ceva în care nu crede, încălcându-i dreptul la libertatea de exprimare.

Atât Scardina, cât și Phillips susțin că mizele procesului sunt mult mai mari.

Scardina a declarat că acest caz se referă la „demnitatea americanilor LGBTQ și a locuitorilor din Colorado și la statul de drept.”

Phillips a declarat că luptă pentru drepturile tuturor americanilor de a trăi conform conștiinței lor „fără teama de a fi pedepsiți” de către guvern.

Începând din 2012, proprietarul Masterpiece Cakeshop a fost vizat non-stop și s-a aflat în permanență în instanță pentru a-și apăra convingerile religioase.

„Una este să fii dat în judecată în mod repetat, alta este să vezi cum familia ta este hărțuită și se confruntă cu amenințări cu moartea, să fii forțat să concediezi angajații vechi și să pierzi o parte substanțială a afacerii tale”, se arată într-un comunicat al ADF.

„Niciun american nu ar trebui să fie hărțuit sau forțat să-și închidă afacerea doar pentru că trăiește și lucrează în concordanță cu credința sa. Dar acest nou proces amenință să facă exact acest lucru”, a declarat ADF.

Phillips a declarat că îi servește pe toți cei care intră în magazinul său, dar că nu poate crea chiar orice mesaj pe care oamenii i-l cer.

El a spus că nu va face și nu va decora prăjituri erotice, prăjituri de Halloween sau prăjituri care au un mesaj antiamerican sau sunt concepute pentru a insulta pe cineva.

Phillips, care își administrează magazinul de 20 de ani, a declarat pentru CBN News că creațiile sale, de la fursecuri și brioșe până la prăjituri de firmă, sunt toate inspirate și motivate de credința sa în Isus Hristos.

„Este cel mai important lucru la care mă gândesc pe tot parcursul zilei. Când mă trezesc, când mă duc la muncă, vreau să știu că ceea ce fac este plăcut Lui, că Îl onorez pe El și Cuvântul Său, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a spus Phillips.

Prezentatoarea de podcasturi și autoarea creștină conservatoare Allie Beth Stuckey a reacționat Instagram pentru a-l susține pe Phillips și i-a încurajat și pe alții să îl susțină.

„Când vedem că cineva este defăimat pe nedrept, în loc să ne retragem și să spunem: ‘Mă bucur că nu sunt eu!’, ridicăm mâna și spunem: ‘Și eu cred același lucru’. Și ura pe care i-o veți arăta se va răsfrânge și asupra mea’. Acest tip de curaj și bunătate este contagios. Dă putere și încurajează”, a explicat ea.

„Nu știu care este viitorul țării în mâinile acestui progresism imperialist, implacabil și răuvoitor, dar știu că trebuie să ne sprijinim unii pe ceilalți, în timp ce apărăm cu toții adevărul”, a adăugat ea.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.