Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru un nou capitol în Africa de Sud

Călătoria continuă cu un nou capitol

Ruben se întoarce din Africa de Sud la sfârșitul acestei săptămâni. Acolo s-a întâlnit cu directorul executiv al Alianței pentru un timp de orientare, strategie și planificare.

 • Rugați-vă pentru protecția Domnului în această călătorie și altele pe care le va mai face.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să îi călăuzească în direcția și pașii pe care dorește să îi urmeze pentru progresul mișcării de traducere a Bibliei în Europa și în afara ei.
 • Ruben are trei persoane în echipă. Rugați-vă ca Domnul să mai aducă încă patru colegi.
 • Rugați-vă, de asemenea, pentru o bună colaborare cu și între cele 19 organizații din Europa, și cu bisericile și partenerii care sunt implicați în slujba traducerii Bibliei.

Vă  invităm să citiți întreaga scrisoare a familiei Dubei aici.

Munca merge înainte: Sudanul de Sud

Tamara laudă pe Dumnezeu că, împreună cu echipa, au terminat verificarea finală a Evangheliei după Marcu în limba Lopit. Acum ei continuă cu Luca. Ea ne spune în scrisoarea ei: „Aș dori să vă rog să continuați să dăruiți timp pentru a vă uni cu noi în rugăciuni de cerere pentru:

 • Un nou consultant – mai întâi, trebuie să îl/o găsim;
 • Sănătatea, protecția și bunăstarea echipei și a familiilor;
 • Ca lucrarea să meargă mai departe și comunitatea să continue să fie implicată activ;
 • Criza de pace și sănătate de la nivel mondial. Nu este o noutate faptul că lumea este păcătoasă și că toate lucrurile negative care se întâmplă sunt consecințele păcatului, dar vă rugăm să vă rugați pentru victimele în viață ale războiului, luptelor, persecuțiilor și bolilor.”

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Tai Laing, Myanmar

După calendarul lunar, în luna octombrie ne rugăm pentru poporul Tai Laing din Myanmar, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă pentru deschidere spirituală în rândul acestui popor. Ei cred în vise și interpretarea lor. De aceea, rugați-vă ca Domnul să le vorbească prin vise și viziuni liderilor Tai Laing. Rugați-vă ca poporul Tai Laing să aibă șansa de a auzi Evanghelia într-un mod adecvat contextului în care trăiește.

Wycliffe ajută comunitatea: Germania

Aflată în fața unei oportunități unice, Wycliffe Germania ajută comunitatea celor 600.000 de refugiați ucraineni care se află acum în Germania. Nevoia de cursuri de limba germană și de vindecare a traumelor a adus mulți oameni dispuși să ajute, în ciuda faptului că sunt împrăștiați în toată țara. Wycliffe Germania a dezvoltat o soluție prin intermediul unor noi modalități de lucru, inclusiv cursuri online pentru a preda limba germană refugiaților sau consilierea refugiaților traumatizați. Lăudați-L pe Dumnezeu pentru platformele online precum Zoom; pentru cele 60 de lecții dezvoltate pentru a ajuta persoanele din alte grupuri etnice să învețe limba germană; pentru broșura „Dincolo de dezastru” (de la Institutul Vindecarea traumelor) în ucraineană, rusă, germană și multe alte limbi; și pentru cele 120 de persoane care au participat până acum la instruirea online, care se simt în momentul de față echipate pentru a ajuta și instrui și alte persoane. Cereți lui Dumnezeu putere și înțelepciune pentru cei care îi ajută și pentru gazde. Rugați-vă ca dragostea și vindecarea lui Dumnezeu să atingă ucrainenii traumatizați. Rugați-vă pentru mai mulți oameni dispuși să ajute refugiații și să ia parte la aceste scurte sesiuni de instruire online și pentru formatorii care trebuie să spună lucrurile potrivite la momentul potrivit.
Proceduri revizuite pentru proiecte mai productive: Togo 

Wycliffe Togo se află într-o fază de conectare cu comunitățile lingvistice. Mulțumiți-I Domnului că, deși nu au avut proiecte lingvistice timp de mai mulți ani, echipa gestionează în prezent proiecte în 13 limbi. Rugați-vă ca Dumnezeu să dea înțelepciune și abilități de luare a deciziilor liderilor și tuturor celor implicați în lucrarea în rândul acestor comunități lingvistice. Cereți lui Dumnezeu un spirit de responsabilitate în acțiunile ce urmează a fi desfășurate în rândul comunităților. Personalul Wycliffe Togo revizuiește documente, inclusiv regulamentele interne, manualul de proceduri administrative și regulamentul de gestionare a personalului. Cereți lui Dumnezeu să le dea tuturor celor implicați în redactarea acestor texte idei inovatoare care să permită Wycliffe Togo să aibă un impact asupra vieții bisericilor și comunităților.

Blocajele limitează noile inițiative: Sudan

Personalul Departamentului de Traduceri al Bisericii Episcopale din Sudan (ECSTD) se confruntă cu provocări care limitează impactul organizației și îi împiedică să dezvolte noi inițiative. Fiți alături de ei în timp ce se roagă:

 • Pentru o modalitate bună de transfer de fonduri pentru a facilita progresul întregului departament.
 • Pentru fonduri care să le permită lucrătorilor să aibă grijă de familiile lor, să plătească taxele școlare și să aibă acces la asistență medicală, deoarece prețurile de pe piața sudaneză au ajuns până la 955% în decurs de doi ani. Prețurile unor produse de bază s-au înmulțit de 50 de ori.
 • Pentru pace, în ciuda unui context politic și economic instabil.
 • Pentru provizii și curaj din partea lui Dumnezeu, în timp ce se confruntă cu o posibilă foamete în viitorul apropiat.

Un proiect cu o nouă strategie pentru limbile cu număr mic de creștini

Oamenii din poporul Kanoh* (pseudonim) locuiesc în nord, în una dintre cele mai sensibile zone din țara lor. Proiectul de traducere a Bibliei în limba lor va explora o nouă strategie pentru limbile cu număr mic de creștini. Din acest motiv, are nevoie de un sprijin puternic în rugăciune. Succesul acestui proiect de traducere are un mare potențial pentru a impulsiona munca de traducere în celelalte grupuri lingvistice din regiune.

 • Lăudați-L pe Dumnezeu că a deschis ușa pentru Kanoh ca să primească primele pasaje din Scriptură în limba lor.
 • Lăudați-L pe Dumnezeu că a chemat traducători cu curajul și pasiunea de a ajunge la propriul popor.
 • Lăudați-L pe Dumnezeu pentru cei câțiva Kanoh care au ajuns la credința în Hristos și rugați-vă pentru ei.
 • Rugați-vă ca Dumnezeu să-i protejeze pe tinerii traducători care au fost deja hărțuiți de poliție.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.