Ziua a 10-a: Născut din nou pentru o speranță vie – 15 zile de rugăciune pentru lumea hindusă

Shreya știa că părinții ei ar putea fi supărați. Părinții ei erau dintr-o familie importantă, care avea rol de conducere în satul lor. Dar întâlnirea lui Shreya cu Isus a venit atunci când s-a mutat într-un oraș local, pentru a studia. Acolo a întâlnit câțiva urmași ai lui Hristos. Shreya a citit Noul Testament și a pus multe întrebări și încet a început să-L iubească pe Isus și a decis să-L urmeze.

Shreya își iubea familia și dorea să vorbească despre Isus cu ei, dar îi era teamă. Ea a aranjat o întâlnire cu tatăl ei, aducând împreună doi prieteni pentru a o ajuta. Shreya a spus tatălui ei despre dragostea sa pentru Isus și pentru familia ei, anticipând cu nerăbdare răspunsul lui. El a ascultat cu atenție și apoi a dat din cap ușor și i-a spus fiicei sale că este de acord cu decizia sa de a-L urma pe Isus. Toată lumea a scos un oftat de ușurare. Shreya are o relație bună cu familia sa și continuă să le vorbească cu credință despre dragostea lui Isus.

Pentru mulți credincioși de origine hindusă, riscul de a fi respinși de propria lor familie sau comunitate din cauza credinței în Hristos este mare. Dar prin slujirea credincioasă și iubitoare a membrilor familiei care îl urmează pe Isus, majoritatea hindușilor ajung la credința în El.

Cum ne putem ruga?

  1. Rugați-vă pentru familia lui Shreya, ca și ei să aleagă să-L urmeze pe Isus și să experimenteze pacea găsită în El. (Ioan 14:27)
  2. Rugați-vă pentru credincioșii hinduși, ca să aibă înțelepciune când vor vorbi despre Isus cu cei din comunitatea lor. (Romani 12:18)
  3. Rugați-vă pentru hindușii care au membri ai familiei care Îl urmează pe Hristos, să aibă inimi blânde și deschise față de mesajul de dragoste al lui Isus și chiar vise și experiențe supranaturale care confirmă realitatea iubirii lui Isus pentru ei. (Romani 8:26)

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.