500 de biserici s-au unit în Italia pentru a organiza „Festivalul Noi” cu participarea evanghelistului Franklin Graham

Sursa foto: Facebook Franklin Graham

În martie 2020, nordul Italiei a fost epicentrul epidemiei COVID-19 din Europa.

Franklin Graham și organizația sa de într-ajutorare Samaritan’s Purse au răspuns nevoilor fizice disperate prin instalarea unui spital de urgență de campanie în Cremona – la aproximativ 100 km sud-est de Milano – acest lucru a dus la o cooperare între bisericile evanghelice din zonă mai mult ca în orice altă perioadă.

„A fost un lucru cu totul remarcabil”, a declarat Mark Bashford, directorul Festivalului Noi. „Am fost primii care au apărut în Italia. Și cu siguranță a câștigat inimile oamenilor. Iar acest lucru ne-a deblocat ușa.”

Mai exact, a deschis ușa pentru ca bisericile evanghelice să lucreze împreună într-un mod fără precedent. Și astfel, s-a născut „Festivalul Noi” cu Franklin Graham.

Sursă foto: Facebook Franklin Graham

Festivalul Noi: Ce înseamnă un nume? 

„Noi poate însemna noi. Poate însemna, de asemenea, împreună sau uniți”, a spus Bashford. „Înseamnă, de asemenea, unirea forțelor, apartenența la ceva mai mare.”

Și când te gândești că peste 500 de biserici evanghelice din Milano lucrează împreună pentru un singur scop – împărtășirea Evangheliei lui Isus Hristos la Mediolanum Forum, cu o capacitate de 12.000 de locuri – ne reamintește faptul că Dumnezeu are un scop pentru orice – chiar și pentru o pandemie mondială.

Peste 4.000 de italieni au absolvit Cursul de Viață și Mărturie Creștină (CLWC) – un curs gratuit de formare despre cum să împărtășești credința în Isus Hristos cu cei din jur – și mulți sunt gata să servească drept consilieri la Festivalul Noi. Unele din bisericile implicate se află la distanță mare de Milano, fiind din Roma, Torino și Veneția.

„Niciodată nu a mai existat un eveniment evanghelic de o asemenea amploare în nordul Italiei”, a spus Bashford.

Programat inițial în februarie 2021, Festivalul Noi a fost amânat de două ori din cauza COVID-19, evenimentul a fost programat pentru astăzi 29 octombrie.

Pe 29 septembrie, aproximativ 300 de pastori au stabilit un timp de rugăciune de 30 de zile.

Pastori rugându-se pentru evanghelizare. Sursa: billygraham.org

Pregătirea pentru Festivalul Noi a inclus trei întâlniri de tineret – la Milano, Torino și Verona – precum și cursuri de formare a CLWC în diferite orașe.

„Au existat relatări despre pastori care locuiau chiar unul aproape de altul și nici măcar nu se cunoșteau. Apoi aceeași pastori au descoperit că bisericile lor sunt chiar pe aceeași stradă”, a spus Bashford.

Organizarea evenimentului i-a făcut pe mulți pastori să se cunoască și să stabilească relații, făcând schimb de numere de telefon sau conectându-se pe aplicațiile de socializare.

„Din punctul de vedere al pastorilor, spitalul din Cremona a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale și acest lucru a făcut biserica evanghelică cunoscută pentru că ei făceau acest lucru.”

Festivalul Noi va cuprinde, de asemenea, muzică de la „The Afters” și „Taya” – fostă componentă a Hillsong UNITED – și predicarea Evangheliei de către Franklin Graham.

Sursa: billygraham.org

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.