Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Summitul ARFO 2022 la Cluj-Napoca

Sâmbătă, 5 noiembrie, Alianța România Fără Orfan (ARFO) aduce împreună toți cei pasionați și implicați în procesul de adopție din România. Familiile adoptatoare, specialiști din cadrul DGASPC-urilor, psihologi, asistenți sociali, asistenți maternali, familii de plasament, politicieni, voluntari și persoane interesate de ceea ce presupune adopția sau îngrijirea copiilor fără familie se întâlnesc la summitul anual ARFO, la Cluj-Napoca.

Summitul va conține două sesiuni de plen și patru serii a câte patru workshop-uri pe diverse teme de interes pe care le puteți alege înaintea participării la eveniment. Summitul va fi găzduit de Biserica Baptistă „Betel” (Mănăștur), pe str. Răvașului nr. 4-6. Evenimentul începe la ora 08:00 și se va încheia la 19:00.

Summitul își dorește să inspire, să încurajeze și să instruiască persoanele care lucrează cu copiii aflați în dificultate din România. Summitul oferă informații, mărturii, provocări și sprijin moral tuturor celor ce au trecut sau trec prin provocările abandonului, al pierderii și vindecării rănilor sufletești.

În România sunt peste 46,000 de copii care nu au cui să spună „mama” și „tata”, copii ce nu au un „acasă”. Visul nostru este ca pentru fiecare din acești copii să găsim o familie iubitoare. Dar acest vis este atât de mare încât nici unul dintre noi nu îl poate realiza singur.

Avem nevoie de fiecare dintre noi, cu ce avem: timp, expertiză, resurse etc pentru ca acest vis să se poate realiza. Și avem nevoie de Dumnezeu să fie cu noi!

„Better together” este o invitație la a descoperi ce rol poți juca; pentru că atunci când oamenii vin împreună, animați de un vis extraordinar și de valori comune, lucruri frumoase se întâmplă!

ALIANȚA ROMÂNIA FĂRĂ ORFANI unește organizații nonguvernamentale, biserici, firme, persoane publice și private având un singur scop: fiecare copil să beneficieze de dragostea, susținerea și siguranța apartenenței la o familie.

Dorința noastră este, ca lucrând împreună, să inspirăm și să echipăm oamenii “să facă binele, să caute dreptatea, să ajute pe cei oprimați” și mai ales “să aibă grijă de orfani”. Printre inițiativele noastre se numără Summitul anual ARFO, tabăra ReFresh, „Duminica Orfanului” și „Consorțiul de instruire pentru înțelegerea și tratarea traumei”.

Mai mult decât să creeze un program, ARFO își propune să mobilizeze întreaga societate înspre manifestarea grijii față de copiii aflați în dificultate. Visăm astfel ca România să devină o țară de oameni care investesc timpul, talentele și resursele lor pentru îngrijirea acestor copii.

 

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.