Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Iranum, Malaezia

Buletin de rugăciune Wycliffe România
4-10 noiembrie 2022

 Verificare în comunitate: TBSR, România

Între 3 și 6 noiembrie 2022, echipa de traducere a Bibliei pentru surzii din România verifică traducerea capitolelor 11-16 ale Evangheliei după Marcu. La această verificare participă mai mulți surzi din diferite părți ale țării. Rugați-vă:

 • pentru un timp binecuvântat pentru participanți;
 • pentru un feedback productiv și eficient din partea participanților;
 • în urma procesului de verificare, să rezulte o traducere clară pentru întreaga comunitate de surzi, astfel încât Cuvântul să aibă impact în viețile lor.

Lucrarea continuă în Rromani standard: România

Echipa de Traducere a Bibliei în limba Rromani Standard este mulțumitoare Domnului pentru lucrarea din ultimele săptămâni. Ei mulțumesc îndeosebi pentru pasajele traduse și distribuite în comunitate. Rugați-vă pentru:

 • verificarea pasajelor următoare;
 • terminarea Evangheliei după Ioan;
 • editarea și distribuirea Evangheliei;
 • acceptarea limbii și traducerii oficiale de către bisericile și comunitățile de romi.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Iranum, Malaezia

După calendarul lunar, în luna noiembrie ne rugăm pentru poporul Iranum din Malaezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să deschidă inimile oamenilor din acest popor și să le întoarcă către Regele regilor. Rugați-vă ca atitudinea lor față de creștinism să nu mai fie marcată de indiferență. Rugați-vă pentru locuri de muncă adecvate, astfel încât să nu fie nevoiți să își părăsească familiile pentru a-și câștiga traiul.

Recrutarea de voluntari pentru rugăciune: Ghana

Institutul de Lingvistică, Alfabetizare și Traducerea Bibliei din Ghana (GILLBT) implică persoane din diferite departamente în adunarea de materiale despre rugăciune. La fiecare dintre întâlnirile lor de rugăciune, ei se folosesc de informațiile colectate. Membrii organizației vizitează mai multe biserici care ar putea fi dispuse să organizeze întâlniri de rugăciune pentru traducerea Bibliei, dar și în vederea recrutării de voluntari pentru lucrarea de mijlocire în rugăciune. Mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste inițiative și pentru mobilizarea la rugăciune în cadrul GILLBT și a bisericilor. Rugați-vă ca:

 • programul de vizitare a bisericilor să aducă roade abundente în fiecare an;
 • mai mulți mijlocitori în rugăciune și voluntari pentru traducerea Bibliei să fie recrutați prin această mișcare.

Rugăciune neîntreruptă pentru traducerea Bibliei: Papua Noua Guinee

Inițiativa „Rugăciune neîntreruptă pentru traducerea Bibliei” a fost lansată anul trecut, pe 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune Wycliffe. Oamenii din întreaga lume au fost invitați să se alăture programului de 24 de ore de rugăciune neîntreruptă în fiecare zi a anului, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an, pentru traducerea Bibliei. O mână de oameni s-a angajat să conducă și să participe la ora de rugăciune pentru Papua Noua Guinee (PNG). Lăudați-L pe Domnul că acest grup continuă să se reunească pentru a se ruga în fiecare joi la ora 19:00 (9:00 AM UTC). Vorbitorii a peste 300 de limbi din PNG încă așteaptă Scripturile în limba inimii lor. Rugați-vă ca mult mai mulți oameni să participe la această slujbă importantă de rugăciune.

Aproape de linia de sosire: Burkina Faso

Noul Testament Dyan este aproape de linia de sosire, totuși, proiectul a întâmpinat dificultăți după ce s-a oprit în 2020 din cauza unor probleme interne între membrii echipei Dyan și administratori. Lăudați-L pe Domnul că activitatea de traducere a fost reluată, iar comunitatea sprijină proiectul și cursurile de alfabetizare sunt în curs de desfășurare. Rugați-vă pentru:

 • unitate în echipă, astfel încât lucrarea să înainteze și poporul Dyan să poată ține Cuvântul lui Dumnezeu în mâinile și inimile lor;
 • putere pentru echipă pe măsură ce se îndreaptă spre obiectivul de a finaliza traducerea în 2023;
 • protecție pentru echipă și comunitate.

Rugăciune pentru formarea în traducerea Bibliei: America

Mai multe organizații ale Alianței din cele două Americi se roagă pentru pregătirea diverselor cursuri de lingvistică, fonetică, și de limbă și cultură care vor fi dezvoltate în lunile următoare. Rugați-vă ca Dumnezeu să ofere fiecărei organizații suficiente resurse pentru ca toți studenții să aibă parte de o experiență de formare excelentă, care să le ofere instrumentele necesare pentru a lucra în parteneriat cu multe comunități în traducerea Bibliei. Rugați-vă ca toți studenții să recunoască vocea lui Dumnezeu și să fie călăuziți de Duhul Sfânt spre locul lor de slujire după ce vor termina formarea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.