Valeriu Ghilețchi la Forumul Dialogos: Războiul din Ucraina – implicații pentru comunitatea creștină

Dragi prieteni ai Forumului Dialogos

Războiul oamenilor cu oamenii se pare că nu se mai sfârșește! Acest măcel fratricid care metastaziază la granița răsăriteană a Românismului ne indignează dar, să o recunoaștem, ne înspăimântă, în același timp. Ne înspăimântă, poate, imaginea noastră în oglinda oferită de hoardele, eternele hoarde asiatice! Rasa umană este la fel de sălbatică, așa cum a fost acum patru mii… două mii… una mie ani… una sută ani?

În anul de grație 1697, când Marea Ambasadă a Țarului Petru Întâiul pleacă înspre Europa Civilizată, în Rusia, încă, trecerea granițelor era socotită un fel de trădare de către Boierii tradiționaliști. Modul în care Rusia contemporană traversează, Azi, granița ei apuseană, cu tancuri ruginite, cu rachete dereglate, cu un cinism animalic pare o trădare a valorilor perene ale umanității.

Pare sau este?

La această întrebare va oferi răspunsuri un Moldo-Vlah. Cine ar putea oferi informații mai avizate despre Rusia, Ucraina și toți slavii care ne-au vizitat decât un Basarabean?

În sesiunea lunii Noiembrie a Forumului Dialogos îl vom avea invitat pe Valeriu Ghilețchi, Președintele Mișcării Creștine Politice Europene / European Christian Political Movement; Președintele Academiei pentru Integritate; Membru onorific al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE); Ex Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, Pastor, Biserica ”Isus Salvatorul” Chișinău.

Probabil cel mai proeminent intelectual român al contemporaneității, prieten al Forumului Dialogos, ne indica faptul ca axa patriotismului românesc nu poate să nu treacă prin rusofobie. Marți, 15 Noiembrie, vom discuta la Forumul Dialogos, mai nuanțat, despre toate aceste tragice teme ale momentului.

În noua stagiune a Forumului Dialogos ne întâlnim “live”, adică în sala de conferințe, umăr lângă umăr, iar în pauze vom putea chat-ui în direct cu o cană de cafea în mână!

Amfitrionul Forumului va fi profesorul, teologul Emil Bartoș.

Forumul Dialogos va avea loc Marți, 15 Noiembrie 2022, în intervalul orar 18:00- 20:00 și va fi găzduită cu prezență fizică fără restricții în Sala Mare a clădirii Bisericii Metanoia, Arad, str. Tribunul Dobra nr. 8.

Grupul “Dialogos”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.