Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Iranum, Malaezia

Buletin de rugăciune Wycliffe România
11 – 17 noiembrie

Ziua mondială de rugăciune Wycliffe: global

Organizațiile Alianței Globale Wycliffe și mulți dintre partenerii lor din mișcarea de traducere a Bibliei, au bunul obicei de a rezerva ziua de 11 noiembrie pentru a se ruga împreună și a-și recunoaște dependența de Dumnezeu. În acest an, tema Zilei mondiale de rugăciune Wycliffe este „Trăind credința cu bucurie”. Rugați-vă:

 • ca fiecare persoană din mișcarea globală de traducere a Bibliei să fie încurajată și zidită;
 • ca Dumnezeu să dea pasiune și viziune proaspătă fiecărei organizații a Alianței și partenerilor lor;
 • pentru o participare mai activă la rugăciune pentru traducerea Bibliei în întreaga lume.

Familia Cuceuan – viața de familie și slujire

Au trecut mai bine de două luni de când Ionuț a preluat, în mod oficial, rolul de director al Wycliffe România. În tot acest timp a avut oportunitatea să cunoască partenerii și persoanele implicate în diversele proiecte ale asociației și să cunoască provocările, nevoile, dar și binecuvântările fiecărui proiect Wycliffe România. Copiii sunt bine, deși odată cu sezonul rece și imunitatea celor micuți este pusă la încercare și au răcit mai des în ultima perioadă. Daniela este bine și încă este în concediu de creștere copil. Prin urmare, petrece mult timp acasă cu copiii.

Rugați-vă Domnului pentru:

 • înțelepciune pentru Ionuț în discuții și relațiile cu membrii Wycliffe, cu echipele de traducere și cu toți partenerii.
 • protecția Domnului peste întreaga familie, atât fizic, emoțional și spiritual.
 • Daniela și copii și timpul pe care îl petrec împreună acasă, mai ales când Ionuț călătorește. E nevoie de putere, răbdare și înțelepciune pentru ambii părinți.

Slujind cu credincioșie în mijlocul provocărilor: Papua Noua Guinee

Mihai și Hajnalka Dumitriu sunt acum în satul Mapos din mijlocul poporului Buang central din Papua Noua Guinee (PNG). În 8 noiembrie ei au început a treia serie de cursuri de studiu biblic exegetic în mijlocul lor, pe cărțile Levitic, Numeri și Evrei. Ei dau slavă Domnului, pentru că criza la spate, cauzată de hernia de disc de care Mihai suferă, s-a ameliorat și astfel el poate să țină cursurile. Ei cer suport în rugăciune ca protecția Domnului să fie peste ei și peste participanții la cursuri, din punct de vedere fizic și spiritual, și ca studenții să nu fie distrași de multiplele și diferite tentații și să continue să vină la curs. Domnul să-i ajute să priceapă Cuvântul, astfel încât inimile și viețile lor să fie transformate! Rugați-vă și pentru restaurarea cât mai rapidă a rețelelor de internet. În 11 septembrie a avut loc un cutremur puternic cu o magnitudine de 7,6 grade pe scara Richter. Conexiunea la internet a fost afectată în toată țara, iar comunicarea și lucrările prin internet au devenit foarte dificile. Rugați-vă și pentru ploaie. În unele zone din PNG este secetă mare, deși ar fi trebuit deja să intrăm încet în sezonul ploios. Rugați-vă pentru familia Dumitriu, care de 2 luni este pe drumuri, mergând dintr-o locație în alta, ținând cursuri de câte două săptămâni, și facilitând ateliere de lucru. 70% din acest timp au fost în zone rurale unde nu este curent, apă curgătoare, sau lucruri de bază cu care suntem obișnuiți, Prin urmare, toate aceste provocări și lipsuri fac viața de zi cu zi foarte obositoare. Nu prea au timpul lor privat, adică o seară sau un weekend liber. Ei cer suport în rugăciune ca Domnul să-i reîmprospăteze și să le dea putere pentru a finaliza bine cursul, și de a face lucrarea într-un mod plăcut Domnului, în ciuda oboselii.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Iranum, Malaezia

După calendarul lunar, în luna noiembrie ne rugăm pentru poporul Iranum din Malaezia, neatinși cu Evanghelia și care nu au Biblia în limba maternă. Rugați-vă ca Duhul Sfânt să deschidă inimile oamenilor din acest popor și să le întoarcă către Regele regilor. Rugați-vă ca atitudinea lor față de creștinism să nu mai fie marcată de indiferență. Rugați-vă pentru locuri de muncă adecvate, astfel încât să nu fie nevoiți să își părăsească familiile pentru a-și câștiga traiul.

 

Traducerea Bibliei pentru Surzi: Spania

Spania este o țară de 47 de milioane de locuitori. Puțin peste jumătate din populația Spaniei se declară catolică, în timp ce majoritatea celorlalți se consideră atei, agnostici sau nu au opinii religioase. Evanghelicii reprezintă mai puțin de 1% din populație. Comunitatea surzilor se numără printre cele mai puțin atinse cu Evanghelia. Deși majoritatea surzilor nu sunt împotriva creștinismului, mulți consideră că acesta nu este relevant pentru viața lor de zi cu zi. În Spania sunt două limbi ale semnelor principale: spaniolă și catalană. Membrii echipei de traducere au terminat recent redactarea întregului Nou Testament. Obiectivul echipei s-a mutat acum la colaborarea cu consultanții pentru a finaliza verificarea. Aproximativ 50% din Noul Testament a fost publicat, iar cealaltă jumătate va fi publicată pe măsură ce verificarea consultanților va fi finalizată în cele două limbi.

 • Lăudați-L pe Dumnezeu pentru lucrarea pe care o face în inimile și viețile surzilor din Spania;
 • Lăudați-L pe Dumnezeu că aproximativ 50% din Noul Testament a fost publicat;
 • Rugați-vă ca membrii echipei să continue să facă progrese pe măsură ce lucrează cu consultanții pentru a finaliza verificarea;
 • Rugați-vă ca surzii din Spania să realizeze că Scriptura are relevanță pentru viața lor de zi cu zi și să fie transformați.

Schimbări în politici: Asia de Sud

Partenerii Seed Company dintr-o țară importantă din Asia de Sud sunt îngrijorați de recentele schimbări de politici în ceea ce privește transferurile internaționale de bani. Guvernul refuză sau amână permisiunile pentru organizațiile neguvernamentale de a primi fonduri. Incertitudinea care predomină descurajează organizațiile de traducere a Bibliei să facă planuri pe termen lung. Rugați-vă:

 • ca aceste organizații să aibă înțelepciune de la Dumnezeu pentru a face față situației actuale;
 • pentru o schimbare de mentalitate la nivel guvernamental.

Ostilitatea comunității: Asia de Sud

În multe părți ale unei țări importante din sudul Asiei, ostilitatea comunității față de toate formele de lucrare creștină este în creștere. Acest lucru este stimulat de unele partide politice și susținut de agențiile de aplicare a legii. Cazurile de abuz fizic, de izolare socială și alte forme de hărțuire sunt în creștere. Verificarea în comunitate a Scripturii traduse devine mai dificilă în unele părți ale țării. Rugați-vă:

 • pentru protecția tuturor echipelor de traducere, atât din punct de vedere spiritual, cât și fizic;
 • pentru cei care Îl urmează pe Isus, ca devotamentul lor să fie de neclintit în ciuda persecuției;
 • ca Dumnezeu să dea o inimă nouă și să pună un duh nou (Ezechiel 36:26) în aceste comunități ca ei să poată primi Scriptura.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.