Bisericile reformate francofone din Elveția aprobă căsătoriile homosexuale

Sinodul bisericii protestante vorbitoare de limba Franceză din Elveția a votat acest lucru săptămâna trecută, iar mai multe trusturi media evanghelice au adus în discuție noile schimbări.

Potrivit Evangelical Focus, biserica regională a trebuit să schimbe șapte articole din regulamentul său pentru a se asigura că de acum înainte toate căsătoriile civile vor fi binecuvântate în bisericile sale, inclusiv cele formate din homosexuali. Unul dintre argumentele pentru a trece de la poziția clasică la o teologie mai liberală a fost acela de a aproba cerințele parlamentul federal elvețian de acceptare a căsătoriilor între persoane de același sex, inclusiv a adopției de copii de către cuplurile gay, în septembrie anul trecut.

Biserica Reformată din Cantonul Vaud (EERV), al cărei oraș principal este Lausanne, a votat în cadrul sinodului său din 4-5 noiembrie că se va alătura celorlaltor Biserici protestante ale Bisericii Evanghelice Reformate din Elveția (biserica de stat protestantă istorică a țării) în organizarea unui „serviciu de binecuvântare a căsătoriei”.

Sinodul a discutat de asemenea despre o „clauză de conștiință” pentru preoții care resping aprobarea unei căsătorii între persoanele de același sex. Dacă un preot refuză să efectueze ceremonia, va putea fi cerut un alt preot.

În cadrul dezbaterii sinodale s-a pus întrebarea dacă un preot care refuză efectuarea ceremoniei ar putea fi adus în judecată. Potrivit site-ului de știri elvețian Reformes.ch, un studiu juridic al Universității din Basel a concluzionat că procedurile penale într-un astfel de caz nu pot fi excluse.

Printre minoritățile din instituția bisericească din Vaud care s-au opus la ceea ce ei văd ca o abatere de la învățătura biblică despre căsătorie a fost grupul evanghelic Rally for a Reformed Renewal (R3). Potrivit Reformes.ch, unii membri ai R3 au demisionat recent din corpul bisericii din cauza acestui subiect. În urmă cu câteva săptămâni, organizația R3 s-a plâns că au fost „ridiculizați” din cauza împotrivirii lor față de redefinirea căsătoriei.

SURSA | CNE News

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.