Amenințare tot mai mare pentru creștinii afgani

Pe 14 noiembrie, liderul suprem al talibanilor Haibatullah Akhundzada a ordonat judecătorilor afgani să impună pedepse conform Sharia. Pedepse care pot include amputarea unor membre, biciuirea în public și ucidere cu pietre. Este o veste care vizează pe oricine nu este de acord cu ideologia talibană.

Potrivit declarațiilor oficialilor talibani, „nu există creștini” în Afganistan: orice credincios non-musulman este considerat un trădător al islamului. În Sharia, părăsirea religiei este pedepsită cu moartea. Acesta este tipul de pedeapsă pe care talibanii o cer acum judecătorilor afgani.

Nu este prima dată când atenția lumii este atrasă asupra sancțiunilor impuse persoanelor care părăsesc islamul în Afganistan. Și înainte ca talibanii să revină la putere în august 2021, creștinii de origine musulmană puteau fi condamnați la moarte. În 2006, un afgan pe nume Abdul Rahman a fost acuzat de apostazie. Liderii religioși afgani au cerut execuția lui, dar Rahman a fost eliberat de tribunal. A reușit să fugă într-o țară occidentală, unde a cerut azil. Însă cu aplicarea strictă a legii sharia, o persoană acuzată de apostazie nu ar obține o astfel de clemență. Dimpotrivă, o așteaptă pedepse oribile.

Când talibanii au preluat puterea în august 2021, au făcut-o cu promisiunea de a respecta orice minoritate. Ei au susținut că brutalitatea, execuțiile și politicile discriminatorii în ceea ce privește femeile sunt de domeniul trecutului. Ei au spus că vor guverna Afganistanul cu respect pentru dreptate și pentru tratarea corectă a minorităților. Era, evident, o minciună. Cu aplicarea strictă a legii Sharia, va fi mai periculos decât oricând, dacă nu imposibil, pentru creștini să trăiască în Afganistan.

SURSA | PortesOuvertes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.