Filmul „Isus” fost tradus în 2000 de limbi

Sursă foto; Facebook Jesus Film Project

Filmul „Isus”, care se bazează în principal pe Evanghelia după Luca, a fost lansat pentru prima dată în limba engleză în 1979, iar acum a fost tradus în limba Zo. Potrivit site-ului web al filmului, Zo este o limbă vorbită în principal în Myanmar și există aproximativ 65.000 de persoane din întreaga lume care vorbesc această limbă, inclusiv comunități de refugiați și imigranți din 28 de orașe din S.U.A.

„Faptul că putem lansa filmul ‘Isus’ în Zo este răsplata a ani de inovație și dedicare”, a declarat Josh Newell, directorul executiv al Jesus Film Project. „Cel mai demn lucru pe care îl putem face este să împărtășim povestea lui Isus într-un mod pe care oamenii să îl poată înțelege și care să nu mai aibă nevoie de nici o altă prezentare. Suntem entuziasmați de ceea ce ne rezervă viitorul, pe măsură ce continuăm să traducem această poveste care schimbă vieți.”

Newell a anunțat atingerea acestui important prag pe canalul de YouTube al filmului, alături de soția sa, Holly.

„Trecerea acestui prag – traducerea filmului Isus în 2.000 de limbi – nu este doar un număr. Reprezintă ceea ce a făcut Dumnezeu în viețile oamenilor din întreaga lume, pe măsură ce au avut șansa de a auzi despre Isus în propria lor limbă”, a spus Holly.

„Este o celebrare a tot ceea ce a făcut Dumnezeu de-a lungul a 40 de ani”, a adăugat Josh. Este, de asemenea, o celebrare a acelei zile care va veni când nimeni nu va mai trebui să învețe o a doua limbă pentru a-l auzi pe Isus spunând: ‘Te iubesc’.”

Jesus Film Project, care este un proiect din al organizației Campus Crusade For Christ, a inaugurat traducerea în limba Zo a filmului prin organizarea unor evenimente de proiecție pentru refugiații și imigranții locali care vorbesc Zo în mai multe orașe din SUA, inclusiv în orașele Dallas-Fort Worth, Atlanta și Fort Wayne, Indiana.

În 2019, Biblia a fost tradusă în limba Zo, dar nu a fost încă tipărită în Myanmar. Potrivit CBN News, traducerea în Zo a filmului Isus va permite mai multor oameni să vadă povestea lui Isus într-o manieră pe care o pot înțelege, deoarece mulți nu știu să citească.

De la lansarea sa în 1979, filmul Isus a fost văzut de o audiență cumulată de peste 10,5  miliarde de oameni la nivel mondial și este cel mai tradus film din toate timpurile. Potrivit site-ului web al filmului, peste 490 de milioane de oameni și-au predat viața lui Isus Hristos după vizionarea acestui film.

Sursa: Christian Headlines

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.