Liderii G20 cer introducerea unui pașaport de vaccinare pentru a putea călători internațional

La reuniunea G20, desfășurată la Bali, Indonezia, săptămâna aceasta, liderii celor mai mari economii ale lumii au făcut mai mult decât să dezbată problemele economice actuale. Ei au elaborat (și semnat), o declarație prin care cele 20 de țări membre au convenit să adopte introducerea unor „pașapoarte de vaccinare” cu scopul pretins de a promova călătoriile și turismul la nivel mondial.

Miniștrii turismului din mai multe țări au impus anul trecut utilizarea pașapoartelor de vaccinare, într-un efort de a stimula călătoriile internaționale. Grupul a spus că este esențial să se accelereze eforturile de redresare economică globală în urma pandemiei de COVID-19.

Declarația de la Bali a liderilor mondiali a inclus o secțiune (s.23) care se referă la „facilitarea călătoriilor internaționale fără hopuri”. Impactul ar fi vast deoarece țările care formează G20 cuprind mai mult de 66% din populația lumii.

Acordul a cerut standarde tehnice comune și metode de verificare, inclusiv pașapoarte de vaccinare. Acordul angajează statele membre ale grupului să „susțină dialogul și colaborarea internațională continuă cu privire la stabilirea de rețele globale de sănătate digitală de încredere care ar trebui să valorifice și să se bazeze pe succesul certificatelor standard și digitale COVID-19 existente”.

Într-un document separat, G20 promite să: „Depună eforturi pentru a trece spre interoperabilitatea sistemelor, inclusiv a mecanismelor care validează dovada vaccinării, respectând în același timp suveranitatea politicilor naționale de sănătate și reglementările naționale relevante, cum ar fi protecția datelor cu caracter personal și partajarea datelor. ”

S-a propus ca acest certificat digital de sănătate să utilizeze standardele Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Conform propunerii, doar o persoană care a fost vaccinată sau testată conform acestor standarde ar putea călători la nivel internațional.

Pașapoartele digitale de vaccinare ar fi compuse dintr-un cod (QR) similar cu cartea de îmbarcare a unei companii aeriene. Aplicațiile de urmărire și urmărire ar putea monitoriza mișcarea utilizatorului și interacțiunile acestuia cu alte persoane. Aplicația ar putea trimite o notificare dacă utilizatorul iasă din zona de carantină.

„Pașapoartele digitale de sănătate, împreună cu aplicațiile de urmărire reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertății. Este vorba despre colectarea de date personale și controlul asupra oamenilor”, a declarat Mat Staver, fondatorul și președintele Liberty Counsel , într-un comunicat de presă.

„Pașaportul de sănătate sau de vaccinare este promovat la nivel mondial pentru a limita capacitatea unei persoane de a pleca de acasă, de a lucra, de a face cumpărături, de a lua masa, de a călători, de a participa la un eveniment public sau chiar de a se închina. COVID este folosit pentru a promova această amenințare periculoasă la adresa libertății. Nu trebuie să acceptăm niciodată aceste pașapoarte sau aplicații de urmărire ca noua normalitate. Amprenta pentru libertate este semnificativă”, a spus Staver.

Summit-ul G20 a avut loc la Bali, Indonezia, pe 15 si 16 noiembrie 2022 sub tema: „O redresare comună, o redresare mai puternică”.

SURSA | CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.