QATAR | Un singur loc de întâlnire pentru creștinii din toată țara

În pragul startului Campionatului Mondială de Fotbal din Qatar, ONG-ul internațional Portes Ouvertes trage un semnal de alarmă. Toate bisericile creștine înregistrate oficial în acest stat se întâlnesc într-un singur loc din capitala Doha, potrivit unui comunicat din 17 noiembrie. „Vizitatorii sunt încurajați să viziteze muzeele, siturile istorice și centrele comerciale din Qatar, dar nu vor putea vizita o biserică”, a declarat Anastasia Hartman, purtătorul de cuvânt pentru Orientul Mijlociu.

Catarii din familii musulmane nu au dreptul sa intre în incinta complexului religios Mesaimeer. Quatarul se află sub legea Sharia, care interzice convertirea musulmanilor la altă religie. Anterior, cei care încălcau această lege erau pedepsiți cu moartea, astăzi „sunt supuși unei presiuni extreme din partea familiilor lor și a societății musulmane”. A te converti la creștinism atrage automat probleme juridice, ridicarea custodiei copiilor, pierderea drepturilor sociale și a proprietăților, precizează ONG-ul.

Această privare sufocantă de libertate datează de la începutul anului 2020, de când a început pandemia de COVID. La această dată, guvernul a suspendat permisiunea creștinilor de a se întâlni în altă parte decât în ​​complex din cauza răspândirii virusului. „Peste o sută de biserici sunt închise de atunci. Acum că pandemia s-a domolit, în mod normal am avea libertatea de a redeschide bisericile. Cu toate acestea, încă nu există semne că bisericile vor avea voie să se redeschidă prea curând”, a spus Anastasia Hartman.

În acest mic stat din Golful Persic există și alte biserici, dar funcționează ilegal din punct de vedere politic, de aceea sunt ascunse. Mulți dintre acești creștini sunt imigranți din părțile mai sărace ale lumii.

SURSA | Evangeliques.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.