Dictionarul francez „Le Petit Robert” cedează presiunii LGBT și schimbă definiția familiei

Un editor francez a schimbat definiția „familiei” într-un dicționar, cedând astfel presiunilor din partea activiștilor LGBT, care au declanșat o reacție furtunoasă pe rețelele de socializare pe această temă.

„Am făcut multe schimbări în definiția familiei de la începutul anilor 2000”, a explicat Géraldine Moinard, directorul editorial al dicționarului Le Petit Robert, după cum a raportat la începutul lunii Famille Chretienne, declarând că pentru moment modificările au apărut doar în ediția online a dicționarului, iar în curând ele vor fi incluse și în ediția tipărită.

Până acum, dicționarul Le Petit Robert din 2023 definea conceptul de familie ca fiind „persoane înrudite care trăiesc sub același acoperiș, în special tatăl, mama și copiii”. Două asociații LGBT au considerat această definiție ca fiind discriminatorie și au început o acțiune pentru a o schimba.

„Definiția este homofobă potrivit legilor din Franța”, a declarat Alexandre Urwicz, președintele Asociației pentru Apărarea Familiilor Homoparentale (ADFH) pentru Evangeliques.info. ADFH a fost una dintre organizațiile care au început discuția referitoare la definirea termenului „familie”. „Oamenii din comunitatea LGBT sunt excluși dintr-o definiție bazată pe gen sau orientare sexuală”, a explicat Urwicz.

ADFH a propus schimbarea definiției familiei în „un părinte sau doi, cu copiii lor”. Potrivit organizației, aceasta ar include familiile monoparentale și/sau gay.

Nu toată lumea este mulțumită de aceste schimbări. „Activiștii LGBT vor să schimbe sensul cuvântului familie de la adevărata lui însemnătate”, spune Ludovine de la Rochère, președintele organizației PRO-Familie „Manif pour tous”, pentru Famille Chretienne. Ea vede schimbarea ca pe o altă încercare de a submina familia tradițională și spune că editura ar fi putut să ignore aceste mesaje apărute pe internet.

SURSA | CNE News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.