IERUSALIM | Cincisprezece răniți și un mort în urma a două „atacuri” cu bombă

În această dimineață, Ierusalimul a fost ținta a două „atacuri” cu bombă, care au avut loc în doua stații de autobuz, si care au lăsat în urma cel puțin un mort și 15 răniți. „În cele două locuri au fost plasate diferite încărcături explozive. Bănuim că a fost un atac combinat”, a declarat poliția israeliană într-un comunicat.

În urma primei explozii, care a avut loc la o stație de autobuz din afara Ierusalimului, 12 persoane au fost rănite, patru fiind în stare gravă, a doua explozie într-o altă stație a rasturnat un autobuz și a rănit trei persoane, potrivit salvatorilor.

Un fotograf AFP prezent la locul primei deflagrații a spus că explozia a străpuns un gard metalic din spatele stației de autobuz. El adaugă că odată ce poliția și serviciile de urgență au ajuns la fața locului, la mică distanță s-a auzit cea de-a doua explozie.

Dacă poliția israeliană vorbește despre „un atac combinat”, Ambasada Israelului în Franța numește cele două  atacuri ca fiind „teroriste”, în care „mai mulți adolescenți se numără printre victime.”

„Teroarea nu este niciodată justificată”, a spus ambasadorul UE în Israel, Dimiter Tzantchev.

„Îngrozit de atacurile teroriste de la Ierusalim, în urma cărora o persoană și-a pierdut viata si care au lăsat în urmă mai mulți răniți, unii dintre ei în stare critică, transmit cele mai sincere condoleanțe familiei victimei decedate și doresc însănătoșire grabnică tuturor celor răniți. Teroarea nu este niciodată justificată.”

Într-un comunicat de presă, mișcarea islamistă palestiniană Hamas, aflată la putere în Fâșia Gaza, a salutat aceste atacuri, fără a-și revendica însă responsabilitatea pentru ele, și le consideră „prețul crimelor și agresiunilor Israelului împotriva poporului nostru”.

Premierul israelian Yair Lapid urmează să aibă o întâlnire de urgență cu șefii serviciilor de securitate la sediul armatei israeliene din Tel Aviv.

SURSA | InfoChrétienne

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.