Pastor evanghelic torturat și ucis în Laos

Pastorul unei comunități evanghelice din Laos a fost ucis cu brutalitate la sfârșitul lunii octombrie în provincia Khammouane, din centrul țării. Poliția spune că era desfigurat, iar pe trupul acestuia, s-au găsit mai multe răni, indicii ale faptului că ar fi fost torturat înainte de a fi ucis și aruncat într-o pădure din apropiere.. Fost animist (o formă de religie care atribuie un suflet animalelor, fenomenelor și obiectelor naturale, n.tr.), Sy Seng Manee, în vârstă de 48 de ani, s-a convertit la creștinism în 2015 împreună cu soția sa. Tatăl a opt copii, a suferit multe amenințări din partea celor din jur, dar a continuat să propovăduiască Evanghelia.

Un alt predicator, care a dorit să rămână anonim, a cerut poliției să inițieze o anchetă rapidă pentru arestarea ucigașilor. „Dacă criminalii nu sunt arestați, comunitatea creștină va trăi în continuare sub teroare.

Religia principala în Laos este budismul. Cu toate acestea, statul recunoaște bisericile evanghelice, romano-catolice și adventiste de ziua a șaptea. Pe de altă parte, toate practicile religioase sunt monitorizate îndeaproape de autorități. ONG-ul Open Doors clasează această țară, situată între Vietnam și Thailanda, pe locul 26 între țările în care creștinii sunt cei mai persecutați.

SURSA | Evangéliques.info

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.