Robert Sighiartău – ,,Dărâmați acest zid’’ !

Sursă foto: Facebook Robert Sighiartău

Am avut ocazia și onoarea să vorbesc in fața a peste 10.000 de români într-un loc simbolic, exact din același loc unde acum 35 de ani liderul Lumii libere, președintele american Ronald Reagan, îi adresa lui Gorbaciov memorabilul îndemn:

„Deschide această poartă! Dărâmă acest zid!”

De ce trebuia dărâmat zidul? Pentru era un zid al rușinii și al durerii. Pentru că separa ceea ce nu trebuia separat: separa o națiune, separa un oraș, separa vecini și, mai ales, separa familii. Distrugea familii.

Rușii sovietici au ridicat acest zid pentru ca est-germanii aflați sub ocupația lor să nu mai treacă dincolo, la frații lor de sânge, aflați în lumea liberă.

Știm câți oameni au fost uciși încercând să treacă peste acest zid.

Și ne-au rămas imagini tulburătoare din anii ’60 în care tineri părinți din Berlinul de Vest își ridică pruncii în brațe, deasupra zidului, ca să îi vadă bunicii rămași de cealaltă parte, în Berlinul de Est sub ocupație sovietică.

Aceste dureroase amintiri trebuiau să fie avertisment astăzi. Să fie avertisment contra tendințelor totalitare de a pune noi ziduri între părinți și copii, de a destrăma familii, de a-i rupe pe copii de părinții lor sub diferite pretexte. Asta se întâmplă chiar în zilele noastre cu familia Furdui.

Noi trebuie să apărăm libertatea în fața acelora cu apucături totalitare care nu prețuiesc legea, libertatea, credința și omenie.

Suntem aici pentru că nu vrem sa permitem ridicarea unui zid totalitar în inima sistemelor democratice.

Suntem aici pentru ca nu vrem sa permitem noi ziduri care să ne îngrădească libertatea, omenia și dragostea părintească.

Copiii trebuie lăsati liberi ! Sunt ținuți împotriva voinței lor. Lupta lor este una pentru libertate, libertatea de a-și tine in brațe părintii si a sta la sânul mamei.

Nici un zid nu va putea sta mult împotriva adevărului.

Nici un zid nu va putea sta împotriva libertății.

Nici un zid nu va putea sta înaintea Lui Dumnezeu.

Pentru că Adevărul si Dragostea vor învinge minciuna și ura !

Ultimă oră: Naomi Furdui a fost eliberată din custodia Jugendamt! În timpului protestului de sâmbătă Naomi a fost trimisă acasă!

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.