Ziua Internațională a Voluntarilor 2022: „Împreună creăm schimbarea”

Anual, pe 05 decembrie este marcată Ziua internaţională a voluntarilor (International Volunteer Day – IVD). Ziua Internațională a Voluntarilor pentru Dezvoltare Economică și Socială (5 decembrie), denumită mai frecvent Ziua Internațională a Voluntarilor (IVD), este o sărbătoare internațională mandatată de Adunarea Generală a ONU în 1985.

Această zi, oferă o oportunitate pentru organizațiile și persoanele care implică voluntari pentru a promova voluntariatul. Cu această ocazie guvernele pot să încurajeze sau să sprijine eforturile de voluntariat și de a recunoaște contribuțiile acestora la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) la nivel local, național și internațional.

În 2022, tema zilei este: „Împreună creăm schimbarea” și promovează solidaritatea prin voluntariat, subliniind că pentru viitorul planetei, locuitorii săi trebuie să acţioneze împreună. Nu este un moment în care să fie solitari, ci împreună, în solidaritate unul cu celălalt, se arată pe site-ul Programului ONU pentru Voluntariat (UNV).

Cu această ocazie, vreau să mulțumesc echipei ȘtiriCreștine.ro pentru că aleg zi de zi să-și dedice timpul, energia și resursele lor intelectuale, uneori și financiare pentru ca voi să fiți informați. Mulțumesc că în ciuda provocărilor tehnice, lipsurilor financiare pentru întreținerea site-ului ați rămas parte a echipei, trăiți cu aceeași viziune și slujiți cu dedicare fără să așteptați ceva în schimb.

Mulțumesc și tuturor autorilor care au contribuit prin munca lor intelectuală la diversitatea conținutului pe site-ul nostru. Împreună putem crea schimbări pentru societatea și comunitățile noastre.

Mulțumesc echipa ȘtiriCreștine.ro și partenerii de conținut pentru textele publicate în acest timp. Mulțumesc pentru că sunteți parte din misiunea noastră de a informa publicul larg.

Fii un creștin informat, ȘtiriCreștine.ro te informează.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.