Centenarul compozitorului Nicolae Moldoveanu la Lugoj

Compozitorul, poetul, scriitor român, Nicolae Moldoveanu este unul din titanii credinței care a supraviețuit ororilor regimului comunist și a reușit să transforme suferința închisorii în perle așezate pe note muzicale și versuri duhovnicești. În 2022 celebrăm o sută de ani de la nașterea celui care ne-a lăsat o bogată moștenire culturală și spirituală prin cântări, poezii, comentarii la Noul Testament și la Vechiul Testament.

Cu acest prilej unic, Biserica „Vestea Bună” din Lugoj invită toți moștenitorii acestui har să sărbătorească centenarul lui Nicolae Moldoveanu. Duminică, 11 decembrie, ora 17:00, pe strada Buziașului nr. 31 din Lugoj, ne aducem aminte de viața și lucrarea lui. Alături de organizatori vin și familia Catană, cei care au făcut drumuri nenumărate la Sibiu pentru a scrie biografia acestui titan al credinței.

Alături de organizatori sunteți invitați să celebrăm prin intonarea imnurilor consacrate compuse de el și vom relata momente importante din viața lui. Veți avea ocazia să achiziționați la preț promoțional biografia lui Nicolae Moldoveanu și a colaboratorului său, poetul Costache Ioanid.

Nicolae Moldoveanu s-a născut în data de 3 februarie 1922, comuna Movileni, județul Tecuci, actualmente Galați. A decedat în 12 iulie 2007 la Sibiu. Ne-a lăsat moștenire peste 8000 de imnuri și cântări duhovnicești care și astăzi răsună în bisericile evanghelice din România, precum și ale mișcării Oastea Domnului. Este imposibilă încadrarea sa într-o denominațiune creștină, întrucât omul Nicolae Moldoveanu s-a dovedit frate nedisimulat al tuturor creștinilor.

Alături de bogata moștenire de cântări, asupra căreia n-a lăsat nici un drept scris, a scris comentarii la Noul Testament și la o parte din Vechiul Testament. Întreaga viață a cântat și a proclamat Harul fără plată al lui Dumnezeu.

Crescut în biserica ortodoxă, format în iureșul mișcării „Oastea Domnului”, pentru care a devenit un mare reprezentant, încheind, mai apoi din fermă convingere, legământul cu Domnul prin botezul în apă, și prieten al oricărui creștin, Nicolae Moldoveanu și-a deschis casa ca o biserică pentru prietenii din toate confesiunile creștine. El și-a făcut din muzică, aripi de har, care să poarte solia Evangheliei Domnului Isus.

Dacă sunteți în zona Lugoj, nu pierdeți această ocazie unică să descoperiți comoara care ne-a lăsat-o moștenire și bucurați-vă de harul fără de plată pe care el tot timpul l-a proclamat. Veniți împreună cu prietenii și dați această veste mai departe!

 

Un comentariu
  1. John Nicorici 16 decembrie 2022 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.