Jucător de fotbal american suferă un infarct pe teren mobilizând colegii de echipă și milioane de fani la rugăciune

Sursă foto: WDIO ABC

Damar Hamlin, un jucător de fotbal american al echipei Buffalo Bills, în vârstă de 24 de ani, s-a prăbușit pe teren la câteva secunde dupa ce s-a ciocnit de Tee Higgins, un jucător al echipe adverse, Cincinnati Bengals, în timpul unui meci ce s-a desfășurat luni seara.

În urma contactului Hamlin a intrat în stop cardiac, iar personalul medical prezent pe teren l-au resuscitat și au reușit să îi repornească inima.

Jucătorii de pe teren au căzut în genunchi într-un cerc de rugăciune în timp ce ambulanța care îl transporta pe Hamlin ieșea de pe teren, iar apoi un alt cerc de rugăciune al fanilor s-a format în fața Centrului Medical al Universității din Cincinnati, unde acesta a fost dus.

Jucătorul ofensiv al echipei Buffalo Bills, Dion Dawkins, a cerut oamenilor într-o postare pe o rețea socială să se roage pentru Hamlin:

„Rugăciunea este putere, avem nevoie ca lumea să se roage pentru Damar Hamlin și familia sa.”

Și Tee Higgins a transmis, de asemenea, un mesaj de susținere prin rugăciune:

„Rugăciunile și gândurile mele se îndreaptă către familia Hamlin. Mă rog ca să-ți revii frate.”

Medicii spun că un factor cheie în recuperarea lui Hamlin va fi perioada de timp pe care acesta a petrecut-o fără activitate cardiacă.

Un citat al lui Hamlin însuși, din perioada în care juca fotbal în facultate, la Universitatea din Pittsburgh, este acum valabil și pentru această situație. El a spus: „Credința mea este în Dumnezeu. Orice ar avea El în plan pentru mine, aceea se va întâmpla.”

Unchiul lui Hamlin, Dorian Glen, a declarat pentru NFL Total Access că nepotul său este încă conectat la un ventilator la University of Cincinnati Medical Center, în timp ce medicii încearcă să-l facă să respire singur.

„Luăm zilele una câte una. Încă se află la terapie intensivă fiind sedat. Medicii continuă să îi administreze tratamentul medical prescris.”

Deși încă e devreme pentru a ști cu exactitate ce a cauzat prăbușirea lui Hamlin, specialiștii în cardiologie spun că un tip rar de traumă numit Commotio Cordis ar putea fi de vină. Această afecțiune apare după ce o lovitură puternică în piept, exact la momentul nepotrivit, face ca bătăile inimii să tremure, ducând la un stop cardiac brusc.

Milioane de oameni se roagă pentru tânărul jucător aflat  în spital.

„Ne vom ruga în fiecare secundă, în fiecare zi pentru fiul dumneavoastr””, s-a rugat un fan în timpul unui miting în fața spitalului din Cincinnati unde se află Hamlin.

Un fost jucător al echipei Detroit Lions, Dan Orlovsky, s-a rugat pentru Hamlin în direct în timpul unei emisiuni la postul TV ESPN:

„Doamne, venim la tine în aceste momente pe care nu le înțelegem, care sunt grele, pentru că noi credem că tu ești Dumnezeu și că venind la Tine și rugându-ne Ție va avea efect. Suntem triști, suntem supărați. Și vrem răspunsuri, dar unele lucruri sunt fără răspuns”, s-a rugat Orlovsky.

„Vrem doar să ne rugăm, să venim cu adevărat la tine și să ne rugăm pentru putere, pentru Damar, pentru vindecare, pentru Damar, pentru alinare, pentru Damar. Fii cu familia lui, ca să le dai pace. Dacă am crede că rugăciunea nu funcționează, nu ți-am cere asta, Doamne. Eu cred în rugăciune, noi credem în rugăciune. Îl ridicăm pe Damar Hamlin în numele Tău. Amin.”

Familia lui Hamlin și-a exprimat recunoștința pentru dragostea și sprijinul care i-au fost arătate în această perioadă dificilă, spunând că sunt profund mișcați de rugăciunile, cuvintele frumoase și donațiile fanilor din întreaga țară.

Ca urmare a rugăciunilor și a eforturilor medicilor Damar Hamlin a început vineri să respire singur, fără ajutorul aparatelor, și arată o „îmbunătățire remarcabilă”.

Este un răspuns la rugăciune pentru milioane de oameni.

Medicii sperau că Hamlin va putea și vorbi la scurt timp după ce s-a trezit și a devenit conștient joi, însă acesta a putut doar scrie pe un bilet întrebându-i pe medici ce echipă a câștigat meciul de luni.

„Am câștigat?”, a întrebat el, la care medicii au răspuns: „Da, Damar. Ai câștigat. Ai câștigat jocul vieții.”

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.