PREMIERĂ „15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Budistă” în limba română – un nou proiect pe ȘtiriCreștine.ro

Bine ați venit la ediția din 2023 a proiectului 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă, în premieră în limba română!

Așa cum v-am obișnuit cu Ghidul 30 de Zile de Rugăciune pentru Lumea Musulmană în perioada Ramadanului și cu Ghidul 15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Hindusă în perioada Festivalului Diwali, vă lansăm o nouă provocare: 15 Zile de Rugăciune pentru Lumea Budistă!

Anul acesta este primul an în care echipa ȘtiriCreștine.ro a tradus ghidul de rugăciune pentru lumea budistă în limba română. În perioada 8 – 22 ianuarie 2023, întreaga lume creștină este chemată la rugăciune pentru Lumea Budistă. ȘtiriCreștine.ro în colaborare cu World Christian vă invită să vă alăturați milioanelor de creștini care vor lupta în rugăciune pentru câștigarea budiștilor pentru Împărăția Evangheliei.

Unul dintre cele mai mari obstacole în calea rugăciunii este faptul că poate fi copleșitor să știi de unde să începi să te rogi pentru oameni și situații greu de înțeles.

Budismul este el însuși complex. Există dezbateri chiar și cu privire la definirea budismului ca o religie sau ca o filozofie. Budiștii din diferite școli au moduri diferite de a interpreta și aplica învățăturile lui Buddha. Terminologia și viziunea asupra lumii a budiștilor pot fi dificil de înțeles pentru cei care nu sunt familiarizați cu ea – călugării budiști își petrec o viață întreagă studiind. Adăugați la aceasta complexitatea istorică, geografică și politică a celor mai mari comunități budiste din lume și nu veți duce lipsă de subiecte pentru un ghid de rugăciune!

Dar obiectivul acestor ghiduri de rugăciune a fost întotdeauna acela de a ne ruga pentru oamenii budiști – o sarcină simplă, care nu necesită multe cuvinte, așa cum a spus Isus în Matei 6:7.

Convingerile, orientarea politică, preocupările și prioritățile fiecărui budist în parte sunt cunoscute de Dumnezeu. El știe cum un preot budist local poate influența un sat; și cum un lider guvernamental poate avea impact asupra unei întregi națiuni. Cel care vede vrăbiuța căzând înțelege confuzia din inima unei tinere femei budiste din Thimphu, Bhutan, și dezamăgirile unui bătrân budist din Kobe, Japonia.

Prin acest ghid, care analizează națiunile cu cele mai mari sau cele mai dominante populații budiste, vă invităm să vă rugați pentru oamenii budiști. În timp ce ne rugăm, vom învăța despre culturi și credințe, dar ne vom încrede și în Dumnezeu pentru a înțelege ceea ce noi nu înțelegem și pentru ca El să acționeze acolo unde noi nu putem acționa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.