Ziua a 2-a: Budiștii din Myanmar – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Se presupune adesea că budismul este o religie nonviolentă. Primul dintre cele cinci cerințe budiste pentru o viață etică – cunoscute sub numele de cele cinci precepte – este abținerea de la a lua viața. Cu toate acestea, în națiunea Myanmar, conflictul continuu dintre budiștii autoproclamați a dus la moartea a mii de oameni. 

Myanmar este în proporție de 90% budistă și, în cea mai mare parte a societății, călugării lor sunt foarte respectați. În anul 2021, o lovitură de stat militară a preluat în mod violent puterea în Myanmar și de atunci se folosește în continuare de violență pentru a rămâne la control. În plus, ei încearcă, de asemenea, să genereze sprijin din partea populației prin participarea publică la ceremonii budiste și prin construirea de mari monumente budiste menite să obțină sprijinul călugărilor. 

Armata din Myanmar a fost observată, de asemenea, cum își îndreaptă atacurile asupra părților nebudiste din regiune, în principal asupra musulmanilor Rohingya și a micii populații creștine, deoarece unii budiști nu consideră că preceptul nonviolenței se aplică persoanelor nebudiste. Cu călugări budiști de ambele părți ale conflictului, poporul budist din Myanmar trebuie să decidă cum se vor îmbina religia și politica lor.

Motive de rugăciune:  

  1. A se folosi de religie pentru a obține sprijin popular este o strategie obișnuită a celor care vor să obțină puterea cu orice preț. Isus a recunoscut și a condamnat o astfel de ipocrizie. Rugați-vă pentru ca liderii militari și de opoziție din Myanmar să aibă o revelație a lui Isus care să le transforme viața și națiunea.
  2. Mai puțin de 6% din populația din Myanmar este creștină și se confruntă cu o persecuție enormă atât pentru credința lor, cât și pentru originea lor etnică, deoarece fac adesea parte din populații etnice minoritare. Rugați-vă pentru protecția lor și pentru ca ei să fie încurajați în credința lor.
  3. Adoniram Judson a fost primul misionar cunoscut în ceea ce pe atunci se numea Birmania, în 1813.  El a tradus Biblia în birmaneză și i-a condus pe mulți la Hristos. Rugați-vă pentru ca mai mulți oameni ca Judson să se ridice în Birmania.

“Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.” Matei 6:33

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.