Ziua a 4-a: Budiștii din China– 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Budismul Tărâmului Pur este una dintre cele mai populare forme de budism Mahayana în China, unde a evoluat și s-a dezvoltat. Spre deosebire de alte forme de budism, care învață că ciclul continuu al renașterii este în mare parte inevitabil, școlile din Tărâmul Pur cred că se poate asigura intrarea în “Tărâmul Pur al Fericirii” prin simpla invocare a numelui lui Buddha Amitabha, marele buddha salvator. 

Budiștii cred că lucrurile bune și cele rele pe care le experimentează cineva în viață sunt rezultatul karmei – dacă faci fapte virtuoase, vei avea noroc. Dacă te angajezi în fapte rele sau ignorante, vei avea ghinion. Scopul este de a scăpa de acest ciclu în cele din urmă prin iluminare și de a deveni un buddha. Budismul Tărâmului Pur oferă un fel de cale rapidă către acest obiectiv. 

Tărâmul Pur este descris ca o lume frumoasă și plină de bucurie în care sufletele se duc pentru a se purifica și a atinge iluminarea, care este asigurată, de asemenea, prin devotamentul față de Amitabha. Nu este destinația finală, ci mai degrabă un loc în care ai parte de circumstanțele ideale pentru a te pregăti să devii un buddha. Este o școală de budism accesibilă pentru persoana obișnuită care consideră că procesul de obținere a iluminării prin ani de studiu și practică meditativă este prea descurajant. 

Doar 18% din populația chineză este budistă, dar numărul lor reprezintă jumătate din populația globală de budiști. Budismul este una dintre religiile recunoscute oficial în China. 

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă ca autoritățile chineze să permită o mai mare libertate religioasă în China, pentru a facilita împărtășirea Evangheliei.
  2. Rugați-vă pentru creștinii din China, ca să fie protejați și să aibă posibilitatea de a le vorbi și altora despre Mântuitorul Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca budiștii din China să aibă o revelație a lui Isus ca fiind Calea, Adevărul și Lumina pe care o caută.

“Tatăl nostru care ești în ceruri! Sfințească-se Numele Tău; vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta, precum în cer și pe pământ.”  Matei 6:9

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.