Dr. Vlad Schlezak: Ectogeneza, o nouă insultă la adresa lui Dumnezeu 

Tot mai multe noutăți din domeniul științei ne arată cum oamenii au început să insulte pe Dumnezeu și pe plan biologic și bioetic. În 2019 au luat un zigot (deja viața era acolo pentru că ovulul era fertilizat) și l-au plimbat din uterul primei lesbiane în uterul celei de-a doua lesbiane care erau căsătorite și apoi au declarat fals că s-a născut primul bebeluș din două utere a cuplului de lesbiene căsătorite, până la propunerea că femeia gravidă sau lăuza să nu mai fie numită „mamă” pentru ca nu cumva să jignim pe transexualul (născut femeie care are deci uter) dar hormonal, chirugical și legal s-a schimbat în bărbat, iar acum vrea să nască (el biologic având uter).

Ultima găselniță în materie de jignire la adresa lui Dumnezeu este așa numita ectogeneză. Este o idee promovată de mulți autori din curentul feminist ca o eliberare a femeii de tirania reproducerii și de limitarea autonomiei femeii pe care nașterea o impune femeii.

Acești feminiști vor să spargă și mai mult structura tradițională patriarhală a familiei și toate structurile sociale dominate de bărbați printr-o reimaginare a familiei și a societății. (1) Ectogeneza este ultimul lor răspuns în acest sens. Adică vor să creeze un uter artificial zicând că nimeni nu ar mai trebui niciodată să rămână însărcinată/ gravidă și că această gestație artificială e superioară sarcinii pe care a creat-o Dumnezeu pentru femeie.

Apoi încep cu binele care îl vor societății ca oricine să poată avea copii și nașterile să fie pe bandă rulantă, femeia fiind eliberată de naștere pentru totdeauna. Culmea e că deja în 2017 au reușit să facă așa ceva cu fetuși de miel până la 4 săptămâni. Nu demult au reușit să facă asta, adică să crească embrioni de șoareci de 12 zile în utere artificiale, ca niște borcane.

Dvs. vă dați seama ce fac și vor să facă acești corecți ideologici? În Australia, Matt Kemp conduce un laborator perinatal și a spus că încă trebuie mult timp până să poată face acest lucu la oameni. Deci practic limitarea lor e una tehnică, dar ideologia și planurile sunt deja în funcțiune!

(2) Dacă luăm maternitatea și tot conceptul de mamă din umanitate atunci suntem într-un punct periculos de cotitură asupra insultelor omului creat asupra lui Dumnezeu Tatăl creatorul. E deja mult prea mult!

Dumnezeu face referire la dedicarea unei mame pentru copilașul ei așa cum El Dumnezeu este dedicat poporului Său.

Citim asta în Isaia 49:15 – „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip.”

Dumnezeu face această analogie pentru ca noi să pricepem. El a creat femeia și bărbatul și a inventat sexul și reproducerea umană. În momentul în care creația se crede mai deșteaptă și lucrează la o altfel de reproducere artificială, altfel de sex, altfel de maternitate, atunci cred nu doar că tot ce-am învățat și practicat la bioetică de atâțea ani e aruncat la gunoi de acești noi ideologi, dar și că e timpul să ne pregătim pentru că Domnul Isus va veni probabil foarte curând.

Oricum, generația copiilor noștri nu se va zbate doar cu educația sexuală laică inoculată de la vârste mici, dar ci și cu provocări bioetice majore care nouă ne cam stâlcesc mintea doar gândindu-ne la ele. Dumnezeu să ne ierte și să se îndure de creștini și familiile lor.
(1) Dr Trevor Stammers
(2) Ibidem
*Fragment din cartea în curs de aparitie „Educație sexuală creștină” de Dr Vlad Schlezak

Un comentariu
  1. Malonga Youya 16 ianuarie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.