Ziua a 6-a: Budiștii din Japonia – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Budismul are o istorie lungă în Japonia. Estimările cu privire la numărul de oameni care practică aceasta religie aici diferă, deoarece mulți nu se identifică cu nicio religie. Unele estimări guvernamentale spun că aproximativ 67% din populația Japoniei practică budismul sau un amestec de budism și Shinto, deși acest lucru se poate referi mai degrabă la a fi asociați la budism decât la aderarea devotată.

Budismul este cu siguranță influent în cadrul culturii. La sfârșitul vieții, majoritatea funeraliilor din Japonia sunt de natură budistă, deoarece budismul se concentrează foarte mult pe moarte și viața de apoi. Nunțile, în schimb, urmează în mod popular o tradiție creștină, chiar dacă mai puțin de 2% din populație aparține creștinismului.

Templul este un punct central pentru schimbările de vieți și adunările comunitare, unde oamenii vin din tinerețe pentru a cere prosperitate, sănătate și binecuvântări; și la bătrânețe, în timp ce se pregătesc pentru viața următoare. Unele secte budiste precum Zen și Budismul Pământului Pur oferă alte evenimente – concerte, seminarii, evenimente culturale și alte oportunități în încercarea de a conecta budismul la viața de zi cu zi.

Cu toate acestea, budismul împreună cu toate ramurile sale nu prosperă în Japonia. Oamenii care se mută în apartamente mici din oraș nu fac loc pentru sanctuare tradiționale pentru Buddha. Populația îmbătrânește rapid, iar tinerii sunt mai puțin interesați să studieze pentru a deveni preoți sau să susțină un templu local. Societatea japoneză, ca multe altele, este din ce în ce mai laică în natură.

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă ca populația budistă din Japonia să aibă oportunități de a lua în considerare cu adevărat ce înseamnă religia pentru ei și ce cale ar trebui să caute, la orice vârstă.
  2. Rugați-vă ca numărul mic de creștini din Japonia să fie îndrăzneți în mărturie și puternici în credința lor.
  3. Rugați-vă pentru ca budiștii din Japonia să aibă experiențe reale cu dragostea lui Hristos.

“Domnul este lângă toţi cei ce-L cheamă, lângă cei ce-L cheamă cu toată inima.” Psalmul 145:18

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.