Ziua a 7-a: Budiștii din Tibet – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

O caracteristică unică a budismului tibetan este încredințarea că cel mai important lider spiritual al acestora, Dalai Lama, se reîncarnează pentru a le fi lider.

Procesul de descoperire a locului unde se află un nou „Lama” reîncarnat și cine este el este unul elaborat. Dalai Lama poate renaște la câteva zile sau la câțiva ani de la moartea precedentului lider. Există un oracol la o mănăstire din Nechung, Tibet, care este consultat, dar și Dalai Lama poate da indicii aproape de sfârșitul vieții despre locul unde se va naște din nou.

Actualul Dalai Lama are 87 de ani și trăiește exilat din Tibet, din 1959. El a declarat că reîntruparea sa va avea loc în India după moartea lui. Acest lucru a fost văzut de unii ca un punct de vedere contra Chinei, cu care Tibetul are un conflict cu privire la conducerea lor suverană. Poporul tibetan se teme de pierderea identității culturale și religioase, din cauza autorităților chineze. Afirmând că succesorul său va fi găsit în India, Dalai Lama se asigură că orice succesor numit de China nu va fi acceptat.

În ciuda acestui fapt, anul trecut, Dalai Lama a sugerat că China și Tibet ar putea lucra pentru o coexistență pașnică. El a spus: „Nu putem recurge la violență și alunga chinezii de pe pământul nostru. Cu toate acestea, putem învăța cu siguranță să coexistăm pașnic prin abordarea unei politici de mijloc, în timp ce continuăm să ne păstrăm propria identitate”.

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru pace între China și Tibet,  pentru ca poporul tibetan să fie binecuvântat și să prospere și, de asemenea, să aibă libertatea de a-și păstra cultura.
  2. Nu se știe cu adevărat câți creștini sunt în Tibet, dar sunt foarte puțini. Rugați-vă pentru tibetanii din afara Tibetului pentru a-i întâlni pe urmașii lui Hristos.
  3. Rugați-vă pentru ca budiștii tibetani să aibă întâlniri miraculoase cu Isus.

“Când a văzut gloatele, I s-a făcut milă de ele, pentru că erau necăjite și risipite, ca niște oi care n-au păstor.” Matei 9:36

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.