Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Ziua a 9-a: Budiștii din Macau – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Macau (sau Macao) este o regiune administrativă specială a Chinei. A fost o colonie portugheză, iar dezvoltarea sa a fost puternic influențată de administrația portugheză și, de asemenea, de tradiția catolică portugheză. Acum 400 de ani, populația din Macau era aproape în întregime catolică. Astăzi, însă, este aproape în întregime budistă, amestecată cu religii tradiționale chineze, deși mulți nu sunt practicanți devotați ai vreunei religii.

Economia Macau este puternic dependentă de turism și în special de jocurile de noroc la numeroasele sale cazinouri. Este cunoscut drept „Las Vegas of Asia” cu referire la celebrul oraș-cazinou din SUA. Hoteluri elaborate, zgârie-nori strălucitoare și cazinouri atrag jucători cu mize mari.

Cum se potrivesc jocurile de noroc cu morala budistă acceptată, care avertizează împotriva lăcomiei și încurajează adepții să trăiască o viață frugală și să nu tânjească după abundența materială? Potrivit Vinaya, regulamentul pentru viața monahală budistă, jocurile de noroc sunt interzise călugărilor, dar mulți budiști laici sunt dispuși să riște karma negativă la o rotire a roții cazinoului. Unii budiști consideră că jocurile de noroc sunt o formă de divertisment, inofensivă dacă nu devine dependentă. Alții consideră că jocurile de noroc ar trebui descurajate, nu sunt interzise în mod activ, în ciuda riscului de a pierde și a dependențelor.

În prezent, există aproximativ 30 000 de catolici în Macau și mai puțin de 5 000 de creștini protestanți – în total mai puțin de 7% din populație. Biserica din Macau este implicată într-un număr de slujiri din oraș, inclusiv reabilitarea dependenței de droguri și jocuri de noroc și ajutorarea prostituatelor.

Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru budiștii implicați în industria jocurilor de noroc din Macau.
  2. Rugați-vă pentru ca Biserica din Macau să crească în credință și mărturie și să-i ucenicizeze efectiv pe budiștii din Macau.
  3. Rugați-vă ca mulți budiști din Macau să audă mesajul lui Isus și să-L urmeze.

Isus le-a zis: “Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni. Îndată, ei au lăsat mrejele și au mers după El.” Matei 4:19

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.