Evanghelist de stradă agresat în Londra

Evanghelistul american Phillip Blair, care conduce o organizație denumită „Torch of Christ” (Torța lui Hristos), și care a predicat pe străzile multor orașe din toată lumea, se află zilele acestea în Marea Britanie, cu misiunea de a proclama Cuvântul lui Dumnezeu pe străzile orașelor din Regatul Unit.

Predicarea pe stradă nu este întotdeauna o misiune ușoară, iar unii din oamenii care aud chemarea la pocăință pot deveni agresivi. Exact acest lucru s-a întâmplat luni, pe una din străzile Londrei. Iată mesajul evanghelistului, pe care acesta l-a postat ulterior pe o rețea socială:

„Soția mea a fost agresată fizic de două ori ieri, în timpul evanghelizării noastre în aproperea stadionului Tottenham Hotspur.

După cum mulți dintre voi știți, soția mea este însărcinată în aproape 7 luni. Un bărbat a îmbrâncit-o în spate destul de tare, în timp ce predicam, și a făcut-o să plângă. Eu nu am văzut ce s-a întâmplat. Totuși, ea a trecut peste asta și a continuat să filmeze.

Câteva minute mai târziu, însă, un alt bărbat mai în vârstă a lovit-o tot prin spate. De data asta am văzut ce s-a petrecut și acest om a încercat intenționat să o rănească pe soția mea, pentru că știa că ea mă filma în timp ce predicam. I-am sărit imediat în apărare împingându-l pe bărbat, iar acesta a căzut la pământ.

Acest lucru a provocat haos, deoarece o mulțime s-a format repede în jurul meu și aproape s-a transformat într-o gloată furioasă. Prietenul tipului m-a lovit cu pumnul în față, iar un frate în Hristos, care era împreună cu noi, a primit și el un pumn în față. Noi nu am ripostat cu violență și am încercat să părăsim zona. A fost chemată poliția, dar din cauza mulțimii mari și a numeroaselor violențe, nu au vrut să facă nimic. Soția mea a fost zdruncinată serios și am decis să încheiem evanghelizarea de dragul siguranței ei și a copilului nostru.

Am plecat de acolo și ne-am regrupat cu toții după care am avut o cină de părtășie la care au participat aproximativ 18 dintre noi.

În ciuda celor întâmplate, astăzi, am avut o zi extraordinară de aproximativ șase ore de predicare în centrul Londrei, într-un frig năpraznic. Vă ținem la curent cu ce se va mai întâmpla.”

3 Comentarii
  1. Marioara 18 ianuarie 2023 Reply
  2. catalin 29 ianuarie 2023 Reply
  3. catalin 29 ianuarie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.