Ziua a 11-a: Budiștii din Singapore – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Singapore este o națiune diversă în ceea ce privește religia, dar budismul are cel mai mare procent de adepți, cu puțin peste 30% din populație. În orașul-stat sunt recunoscute alte 9 religii majore, astfel că nu există o singură religie care să domine cu adevărat.

Cei mai tineri singaporezi sunt budiști nominali, dar nu și în practică. Al doilea grup religios ca mărime și cu cea mai rapidă creștere în Singapore este cel al non-religioșilor. Singapore este un centru financiar global și este una dintre cele mai bogate țări din lume. Este, de asemenea, unul dintre cele mai scumpe orașe din lume pentru a trăi. Dar este, de asemenea, cunoscut ca fiind una dintre cele mai puțin corupte națiuni în ceea ce privește politicile sale financiare și economice, care sunt concepute pentru a ține sub control corupția și a promova prosperitatea tuturor. 

Budismul ne învață că, deși a fi bogat nu este rău în sine, lăcomia și exploatarea provoacă suferință.  Faptul de a avea bogăție ar trebui considerat ca o oportunitate pentru generozitate, care la rândul ei creează o karma bună. Se presupune că cei care sunt bogați în această viață au fost oameni buni într-o viață anterioară. Cei care sunt săraci se presupune că trebuie tratați cu compasiune.  Budismul învață o „cale de mijloc” care nu cere nici prea multă indulgență, nici prea multe sacrificii, ci mai degrabă o distribuție egală a resurselor pentru toți.

Motive de rugăciune: 

  1. Rugați-vă pentru budiștii din Singapore, fie că sunt credincioși practicanți, fie nominali, să caute Împărăția lui Dumnezeu.
  2. Rugați-vă pentru creștinii din Singapore să aibă grijă de cei săraci, nu pentru a-și îmbunătăți karma, ci ca o reflectare a iubirii lui Isus.
  3. Rugați-vă pentru ca budiștii din Singapore să fie inspirați să exploreze importanța credinței și să ajungă să cunoască mesajul lui Isus.

Dar Isus le-a spus: “Mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea unui ac, decât să intre un om bogat în Împărăția lui Dumnezeu. Ucenicii au zis unii către ceilalți: ‘Cine poate atunci să fie mântuit?’ Isus s-a uitat țintă la ei și le-a zis: ‘Lucrul acesta este cu neputință la oameni, dar nu la Dumnezeu; pentru că toate lucrurile sunt cu putință la Dumnezeu.’ ” Marcu 10:25-27

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.