Jurnal de rugăciune: Rugăciune pentru popoare fără Biblie – Dar Fur Daju, Sudan

Buletin săptămânal

20-26 ianuarie 2023

Evanghelia după Ioan aproape de tipărire

Echipa de traducere a Bibliei în rromani standard a terminat de tradus și verificat cu consultantul toate capitolele din Evanghelia după Ioan. Acum se află în etapa de aprobare.

 • Rugați-vă pentru procesul de tipărire a Evangheliei care urmează după ce se aprobă traducerea.
 • Echipa caută lucrători din toate denominațiile care folosesc Cuvântul în limba rromani standard care să ajute cu găsirea, crearea și răspândirea cuvintelor cheie, să parcurgă traducerea și să vină cu sugestii. Rugați-vă ca Dumnezeu să găsească persoanele potrivite.
 • Rugați-vă pentru sănătate pentru traducători, exegeți și toți cei implicați.

Vești de pe meleagurile Sudanului de Sud

Tamara ne trimite salutări din Juba și câteva motive de rugăciune: „Mulțumesc Domnului că suntem bine și vă mulțumesc mult pentru rugăciuni! Am fost plecată în comunitate cu o mică echipă și pot spune că Dumnezeu a fost peste măsură de bun cu mine, fiind prima mea călătorie de acest fel. Pentru moment, aș avea trei motive principale de rugăciune:

 • Pentru sănătate: acest motiv îl voi avea tot anul, mai ales că vremea e din ce în ce mai imprevizibilă de la an la an și, deci, organismul trece prin procesul de readaptare continuu; ce-i drept, nu la același nivel, mulțumesc Domnului!
 • Pentru protecție pe toate planurile, atât pentru echipă, cât și pentru cei dragi. Cel rău nu doarme, dar slavă Domnului că nici Domnul nu doarme. De câte ne-a ferit El datorită rugăciunilor dumneavoastră, nu știu; doar mă uit în jur și realizez cât suntem de „păziți de puterea lui Dumnezeu”! Vă mulțumesc din inimă pentru că stați pe baricade! Nici nu vă pot spune cât este de important acest lucru!
 • Pentru putere de muncă în a verifica replicile pentru filmul „Isus” în limba Lopit, film ce merge mână în mână cu Evanghelia după Luca, după cum parte dintre dumneavoastră știți pentru că l-ați văzut.”

Chiar și în valea umbrei morții…- familia Dumitriu

Mihai&Hajni sunt recunoscători Domnului pentru că i-a întărit în toate aspectele vieții și ne aduc câteva cereri de rugăciune. Vă rugăm să citiți aici scrisoarea lor pentru mai multe detalii:

 • Bunica lui Mihai a trecut din viață în 11 ianuarie. Rugați-vă ca familia îndurerată să experimenteze din plin pacea și dragostea lui Dumnezeu.
 • Rugați-vă pentru vindecare pentru mama lui Mihai care este slăbită și are mai multe probleme de sănătate.
 • Rugați-vă pentru protecție fizică și spirituală pentru familia Dumitriu cât sunt în satul Mapos. De asemenea, rugați-vă pentru minți și inimi deschise pentru participanții la cursurile de studiu biblic.
 • Rugați-vă pentru toate pregătirile pentru întoarcerea familiei Dumitriu în România.
 • Continuați să vă rugați și pentru un loc potrivit unde să stea în România.

Sărbătorirea unor premiere: Ungaria, Kenya

Wycliffe Ungaria sărbătorește lansarea primului Nou Testament care a fost tradus cu susținerea maghiarilor: traducerea în limba Ilchamus, mult așteptată în Kenya.

 • Lăudați-L pe Domnul împreună cu Wycliffe Ungaria pentru persoanele și bisericile care au decis să participe la mișcarea de traducere a Bibliei prin donații.
 • Lăudați-L pe Domnul pentru echipa din Kenya care a făcut o lucrare minunată și continuă traducerea Vechiului Testament, în ciuda greutăților.
 • Wycliffe Ungaria așteaptă cu nerăbdare o altă sărbătoare anul viitor, în Zambia, când vor celebra finalizarea Noului Testament în limba poporului Kunda. Va fi primul Nou Testament finalizat cu implicarea unui consultant maghiar în traducerea Bibliei. Inimile lor sunt deja pline de bucurie în timp ce se roagă pentru ultimele etape de pregătire a Noului Testament Kunda pentru publicare, cum ar fi tehnoredactarea și tipărirea. A lui Dumnezeu să fie slava!

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Dar Fur Daju, Sudan

Poporul Dar Fur Daju din Sudan, este neatins cu Evanghelia și nu are Biblia în limba maternă. Are reputația de a fi un popor războinic.

 • Rugați-vă ca Domnul să arate poporului Dar Fur Daju adevărata cale spre viață. „Îmi vei arăta cărarea vieţii; înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse şi desfătări veşnice, în dreapta Ta.” (Psalmul 16:11) 
 • Rugați-vă ca oamenii din acest popor să aibă inimile deschise să-L primească pe Isus ca Mântuitor.
 • Rugați-vă pentru o mișcare de întoarcere la Hristos care să se răspândească și la popoarele din jur.

Folosirea Scripturii în limba moba: Togo

Oamenii din poporul Moba (319.000) tânjesc după Cuvântul lui Dumnezeu! Un vorbitor a declarat: „Am fost foarte fericit să primesc Noul Testament Moba. Era o nevoie reală pentru mine de multă vreme. Pot să-l citesc fluent și aș dori să-l folosesc pentru a preda la școala duminicală comunității Moba din biserica noastră locală. Îndemn asociația să persevereze în această sarcină care contribuie nu numai la dezvoltarea limbii noastre materne, ci mai ales la mântuirea sufletelor!”

 • Rugați-vă pentru putere pentru echipă în timp ce traduce și verifică Vechiul Testament.
 • Rugați-vă pentru cursuri de alfabetizare folositoare și bine frecventate. În 2022, în cadrul programului de alfabetizare în limba moba s-au organizat ceremonii de absolvire pentru elevii care au trecut examenele finale. Rugați-vă ca mulți creștini să învețe să citească, să scrie și să folosească în mod eficient pasajele din Noul Testament și Vechiul Testament în limba moba.
 • Rugați-vă pentru protecție și sănătate pentru membrii echipei și familiile lor.
 • Rugați-vă ca Duhul Sfânt să călăuzească activitățile asociației lingvistice în timp ce mobilizează comunitatea pentru a folosi Scripturile.

Rugăciune pentru popoare fără Biblie: Surzi, Turcia

Surzii din Turcia au nevoie de creștini care să meargă la ei și să le arate dragostea lui Isus în mod practic. Nu au Scriptura în limba semnelor și nu sunt atinși cu Evanghelia.

 • Rugați-vă ca surzii din Turcia să-L cunoască pe Dumnezeu, Tatăl, care i-a creat și îi iubește. „Dar, Doamne, Tu eşti Tatăl nostru; noi suntem lutul şi Tu, olarul, care ne-ai întocmit: suntem cu toţii lucrarea mâinilor Tale.” (Isaia 64:8) 
 • Rugați-vă pentru credincioșii turci să găsească modalități de a-i conduce pe semenii lor surzi la Isus Hristos.

Rugați-vă ca Biblia și alte materiale creștine să fie traduse în limba semnelor turcești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.