Ziua a 12-a: Budiștii din Sri Lanka – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

Budismul a fost adus în Sri Lanka în secolul al III-lea î.Hr. și s-a dezvoltat rapid, făcând din această țară una dintre cele mai vechi națiuni budiste din lume. Aceștia urmează școala de budism Theravada, considerată cea mai pură formă de budism. În prezent, 70% din populație este budistă.

Legenda din Sri Lanka spune că un dinte aparținând lui Buddha a fost recuperat de pe rugul funerar al acestuia și dăruit unui rege indian care l-a trimis în Sri Lanka în secolul al IV-lea pentru a-l păstra în siguranță. Regele din Sri Lanka, un budist devotat, a păstrat dintele în siguranță, construind în cele din urmă un templu pentru el în orașul Kandy. De asemenea, a aranjat ca relicva să fie purtată prin oraș o dată pe an, însoțită de elefanți, flori și dansatori. Această sărbătoare continuă în fiecare iulie și este cunoscută sub numele de Kandy Esala Perahera sau Festivalul dintelui.  

La începutul anilor 1800, o minoritate creștină a început să crească încet în Sri Lanka, dar în a doua jumătate a secolului, budiștii sri-lankezi au realizat cu succes o revigorare a budismului în această națiune, transformând-o într-un centru de studiu budist, cu un accent deosebit pe educarea călugărilor occidentali. Unii spun că Buddha a binecuvântat Sri Lanka de pe patul de moarte și a revendicat-o ca fiind un viitor bastion al credinței.

Motive de rugăciune:

  1. Sri Lanka se confruntă cu crize politice și economice continue, în timp ce încearcă să reformeze guvernul și să depășească conflictul etnic. Rugați-vă pentru pace, prosperitate și un viitor sigur pentru srilankezi.
  2. Rugați-vă pentru ca minoritatea creștină să fie o mărturie eficientă în această fortăreață budistă, o lumină strălucitoare a iubirii și promisiunii lui Dumnezeu pentru budiștii din Sri Lanka.
  3. Rugați-vă pentru ca budiștii din Sri Lanka să întâlnească mesajul lui Isus cu inimile deschise și să primească mântuirea Sa.

 “Căci armele cu care ne luptăm noi nu sunt supuse firii pământești, ci sunt puternice, întărite de Dumnezeu ca să surpe întăriturile.” 2 Corinteni 10:4

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.