Un departament de poliție din SUA îl laudă pe Dumnezeu pentru zeci de deținuți care s-au botezat

Un departament de poliție din Indiana a sărbătorit recent noul an, comemorând botezurile a aproximativ 40 de bărbați și femei încarcerați.

Departamentul șerifului din Decatur County a stârnit mii de aprecieri și distribuiri pe Facebook luna trecută, după ce a anunțat public botezurile și a împărtășit fotografii cu prizonierii care își predau viața Domnului.

“Ce mod extraordinar de a sărbători Crăciunul și Anul Nou!”, este scris în textul postării. “Capelanul departamentului, Dave Burnett, împreună cu membrii REC, a botezat aproape 40 de bărbați și femei după o mărturisire personală și publică a lui Isus Hristos în viața lor.”

Și asta nu este tot. Departamentul șerifului din Decatur County a încheiat declarația menționând că nu este nici pe departe prima dată când deținuții reținuți au luat decizii similare:

“În ultimii patru ani, aproape 300 de bărbați și femei și-au predat viața lui Isus Hristos, în timp ce erau încarcerați la Centrul de Detenție din Decatur County. Toată slava lui DUMNEZEU!”

Daily News a relatat că au fost de fapt 59 de botezuri, aceste acțiuni fiind întreprinse ca parte a unui efort de prevenire a recidivei. Deținuții care au luat parte “s-au dedicat fiecare să-și schimbe inimile”.

Șeriful Dave Durant a declarat că el crede că schimbarea inimii este primordială pentru a opri recidiva și pentru a ajuta la schimbarea vieților.

“Dacă poți schimba inima în timpul acestei călătorii, mai multe schimbări vor urma”, a declarat Durant pentru The Daily News în 2019. “Fie că este vorba de alcool, droguri sau sărăcie care creează un ciclu vicios, trebuie doar să ne schimbăm inimile pentru a opri procesul.”

Mesajul despre botezuri și fotografiile publicate au stârnit o gamă largă de reacții. În timp ce unii au oferit mesaje de încurajare, alții au criticat botezurile și au susținut că deținuții sunt un public “captiv” care este manipulat pentru a lua aceste decizii de credință.

“Epitomul unei audiențe captive”, a scris o persoană. O alta a adăugat: “Profitând de oameni aflați la cel mai scăzut nivel. Clasic”.

Iar alții păreau să își exprime îngrijorarea cu privire la “separarea bisericii de stat”.

Dar mulți au fost încurajați și au lăudat momentul, respingându-i pe batjocoritori și pe cei care făceau declarații negative.

“Pentru cei care adaugă emoji-ul de râs, de ce judecați? Toate păcatele cântăresc la fel. Nu există un păcat MAI MARE decât altul”, a scris o femeie pe nume Janinne. “Nu este o glumă; aceste persoane și-au dat seama ce au făcut, au venit la Domnul, au mărturisit ce au făcut și Isus îi acceptă”.

Alții au reflectat acest sentiment, observând că relația nou descoperită a deținuților cu Hristos va însemna un “nou început” în viața lor.

“Cât de minunat! Lăudat să fie Dumnezeu că fiecăruia dintre ei i se va acorda un nou început în viața lor personală”, a scris un utilizator de Facebook.

Trebuie remarcat faptul că botezurile de la biroul șerifului din Decatur County au atras atenția activiștilor atei de la Freedom From Religion Foundation (FFRF). Organizația a publicat o declarație vara trecută în care a denunțat această practică și a cerut oficialilor să o oprească.

“Un departament de poliție din Indiana trebuie să înceteze imediat să mai organizeze evenimente creștine, inclusiv botezuri, în interiorul centrului său de detenție”, a declarat Fundația Freedom From Religion. “Departamentul șerifului din Decatur trebuie să înceteze să mai susțină și să promoveze în mod atât de evident creștinismul”.

FFRF a trimis o altă scrisoare la 13 ianuarie 2023, îndemnând departamentul din Durant să înceteze “multiplele încălcări constituționale”. Ateii acuză departamentul șerifului că forțează creștinismul asupra deținuților.

În ciuda dezbaterii, rugați-vă pentru bărbații și femeile încarcerați, care au luat decizia curajoasă de a-L urma pe Hristos.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.