Ziua a 13-a: Budiștii din Taiwan – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

35% din populația Taiwanului sunt budiști, majoritatea din școala budistă Mahayana. Taiwanul este considerat a fi un centru al budismului chinezesc. Se știe că budismul este prezent în Taiwan încă din secolul al XVI-lea, dar a crescut exponențial în anii 1980 și 1990, odată cu creșterea economică rapidă pe care Taiwanul a cunoscut-o în acea perioadă. În puțin peste un deceniu, numărul templelor budiste a crescut de patru ori, iar budismul s-a plasat ferm ca fiind cea mai importantă religie din țară.

Această renaștere se datorează în mare parte sosirii unor profesori budiști influenți care au emigrat în Taiwan din China,  pentru a scăpa de persecuțiile din partea regimului comunist. Alături de călugări au venit și budiști laici devotați care au reușit să sprijine comunitatea monahală din Taiwan. 

Dar creșterea budismului în Taiwan este creditată și de promovarea unei filosofii moderne cunoscute sub numele de budism umanist. Această formă de budism pune accentul pe relevanța practicilor budiste pentru viața de zi cu zi, accentul fiind pus mai mult pe modul de viață și mai puțin pe ritualurile din jurul morții. Budiștii din Taiwan sunt implicați pe scară largă în ajutorarea societății lor prin educație, asistență medicală și ajutor în caz de dezastre.  

Unii s-au întrebat dacă industrializarea rapidă a Taiwanului a contribuit la creșterea budismului, prosperitatea determinându-i pe oameni să caute un sens mai profund al vieții. Populația creștină din Taiwan este mică, mai puțin de 4%, iar creștinismul este văzut ca o religie străină.

 Motive de rugăciune:

  1. Rugați-vă pentru budiștii din Taiwan care tânjesc după un scop, un sens și o relevanță spirituală, pentru a-L întâlni pe Isus.
  2. Rugați-vă pentru ca mica populație creștină din Taiwan să crească în credință și să fie activă în împărtășirea dragostei lui Hristos.
  3. Rugați-vă pentru o renaștere în Biserica din Taiwan care să atragă mulți budiști să-L urmeze pe Isus.

 “Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viața veșnică.” Ioan 3:16

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.