Ziua a 14-a: Budiștii din Thailanda – 15 zile de rugăciune pentru lumea budistă

95% din populația Thailandei este budistă, iar budismul este prezent în toate sectoarele societății. În majoritatea caselor există mici altare în care thailandezii vor face zilnic ofrande de mâncare sau flori. Donațiile sunt oferite călugărilor pe stradă. Mulți poartă amulete pentru protecție și caută să câștige merite pentru viața următoare.

Budismul Theravada este religia de stat și fiecare bărbat este obligat să fie călugăr pentru o perioadă de timp înainte de împlinirea vârstei de 20 de ani. Se așteaptă ca aceștia să slujească în calitate de călugări timp de trei luni, deși unii rămân doar o zi sau două.

Pentru călugării care se decid pentru o viață monahală, există multe evenimente diferite la care pot lua parte. Unul dintre acestea este Khao Phansa, numit și „Vassa”, sau Postul Budist. Acest eveniment din luna iulie marchează ziua în care începe o perioadă de 3 luni de izolare a călugărilor. În această perioadă, călugării vor rămâne într-un templu sau mănăstire pentru a medita și a posti. În prima zi de Vassa, mulți thailandezi vor posti, de asemenea, într-un fel sau altul. Festivalul care începe retragerea prezintă, de asemenea, lumânări elaborate, care sunt donate călugărilor, alături de dansuri, spectacole de artă și reprezentații.  

Khao Phansa își are originea în India, unde călugării budiști au urmat exemplul altor pelerini de a înceta călătoriile în timpul sezonului ploios, când deplasările erau mult mai dificile. Este mai puțin obișnuit ca Vassa să fie sărbătorit în locuri care nu au un sezon ploios.

Motive de rugăciune:

  1. Budismul este extrem de răspândit în Thailanda. Rugați-vă pentru ca budiștii să aibă ocazia să învețe despre mesajul lui Isus și despre Vestea Lui cea Bună.
  2. Rugați-vă pentru ca creștinii din Thailanda să fie îndrăzneți în mărturia lor și credincioși în a arăta dragostea lui Hristos.
  3. Rugați-vă pentru ca mulți călugări budiști să aibă o revelație a lui Isus în timpul izolării lor.

“Cereți și vi se va da; căutați și veți găsi; bateți și vi se va deschide.” Matei 7:7

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.