TBV București | „De ce (să) ne (mai) căsătorim?”, cu Lucian Bălănescu (VIDEO)

De ce ne căsătorim? De ce să ne mai căsătorim? Ți-ai adresat vreodată asemenea întrebări? În noul sezon, urmărește împreună cu noi serile TBV București! În prima întâlnire din acest ciclu, pastorul Lucian Bălănescu ne vorbește despre „Limite”!

„Am predicat aseară la TBV despre limite în relații. Subiectul este unul care a fost supralicitat de puriști și de mințile legaliste. Este foarte greu să vorbești biblic pe tema limitelor fără să ajungi să fii rețetar sau șablonard. Mi-am dat tot interesul să fiu direct și să gândesc rațional și scriptural problema limitelor.

Așa că am plecat de la premisa scripturală că înainte de căsătorie tinerii credincioși trebuie să opereze cu limite emoționale, fizice și psihologice tocmai ca să nu se rănească unii pe alții. Iar principiul pe care l-am enunțat a fost acesta:

Renunțăm gradual la limite direct proporțional cu nivelul de angajament „commitment” pe care ni-l asumăm.

Astfel că ne punem limite chiar si la așteptări și vise dacă nu este un angajament serios în relație. Din acest motiv avem amiciție (grad maxim de limite), prietenie asumată, logodnă, căsătorie. În înțelegerea Scripturii orice activitate sexuală trebuie să fie în cadrul căsătoriei.

Limitele nu există ca să ne facă viața anostă și lipsită de bucurii, cum poate părea, ci tocmai ca să ne ajute să nu ne rănim. Să ne expunem mai puțin la riscuri. Să fim mai atenți.

Cred cu o tot mai mare putere că bărbatul tânăr de azi se confruntă cu lipsa disciplinei in viața lui și cu frica de angajament. Dar ambele sunt semne ale maturității. Sper din tot sufletul să putem uceniciza astfel de bărbați. Bărbați care trăiesc cu limite clare, dar care își trăiesc voios libertatea în Hristos. Bărbați care după ce s-au rugat și analizat iau hotărâri curajoase și se hotărasc să-și întemeieze familii.”

Urmărește în fiecare zi de luni pe canalele TBV București sau marți pe ȘtiriCreștine.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.