O trezire religioasă a izbucnit în campusul unei universități din statul american Kentucky

Site-ul The Asbury Collegian relatează că în timpul unei chemări la pocăință miercurea trecută, pe 8 februarie, cel puțin 100 de persoane au căzut în genunchi și s-au închinat. De atunci, a început o revărsare a Duhului Sfânt care nu dă semne de oprire.

De câteva zile, oamenii își spun mărturiile, citesc Scripturile, se închină lui Dumnezeu și se roagă. La adunare iau parte studenți, profesori și lideri ai bisericii locale.

Alexandra Presta, editorul site-ului web administrat de studenți The Asbury Collegian, a scris într-un articol publicat pe 8 februarie: „Ca student în ultimul an, nu am fost niciodată martoră la așa ceva.”

Presta a descris pentru cititori scena din interiorul Hughes Auditorium al universității.

„Colegii, profesorii, liderii bisericii locale și studenții seminarului mă înconjoară – toți se roagă, se închină și Îl laudă pe Dumnezeu împreună. Vocile răsună. Oamenii se înclină la altar, cu brațele întinse larg. O pereche de prieteni se agață unul de celălalt într-o îmbrățișare, unul cu lacrimi în ochi. Un grup divers de persoane se înghesuie la pian și trec fără greșeală de la un cântec la altul. Unii stau ca mine, cu laptopurile deschise. Nimeni nu vrea să plece.”

„Preșența Duhul Sfânt este atât de puternică în sală, este aproape o prezență fizică”, a declarat pentru ziarul Kentucky Today Anneli White, o studentă la Universitatea din Kentucky și membră a Bisericii Baptiste Immanuel. „Lanțurile au fost rupte, oamenii își mărtirisesc păcatele, iar Dumnezeu este lăudat ca fiind sfânt, sfânt, sfânt.”

Alexandra Presta: „Este mai mult decât o emoție trecătoare sau un simplu sentiment. Este ceea ce aduce oamenii împreună. Suntem aici, în Hughes Auditorium, de peste o sută de ore – rugându-ne, plângând, închinându-ne și unindu-ne – datorită dragostei lui Dumnezeu. Ne-am extins chiar și în Estes Chapel, peste drum, la Asbury Theological Seminary și nu numai. Pot proclama această dragoste cu îndrăzneală pentru că Dumnezeu este iubire.”

Studenți de la mai multe colegii au venit la campusul Asbury, atrași de știrea privind trezirea care are loc acolo.

„Timpul aduce toate acestea la lumină, dar cu siguranță este o încurajare”, a declarat Tim Beougher, pastorul Bisericii Baptiste West Broadway și profesor la Seminarul Teologic Baptist de Sud. „Trebuie să ne rugăm pentru protecția Domnului asupra lor.”

Studenți și credincioși de pretutindeni urmăresc trezirea prin intermediul rețelelor de socializare, lucru care nu s-a întâmplat în alte treziri din campusuri, a notat Kentucky Today. Aceasta a atras o audiență mai largă pentru a asista la ceea ce se întâmplă prin relatări de martori, fotografii și videoclipuri.

Publicația a relatat că părinții studenților au spus că au condus până în campus pentru a vizita și a se închina cu fiii și fiicele lor și s-au simțit aproape ca într-un film.

„Să conduci spre Wilmore a fost ca și cum ai fi intrat în ‘Câmpul viselor’. Dacă îl construiești, ei vor veni… un șir nesfârșit de mașini”, a declarat Mori Crawford, a cărei fiică, Eliza, frecventează universitatea, descriind traficul care ajunge în campus. „După ce am vorbit cu Eliza și am văzut toate postările, a trebuit să venim.”

Zeke Atha, student la Asbury, a postat pe YouTube o mărturie video despre renașterea de la Asbury pentru biserica sa de acasă, Garber Church, situată în New Bern, Carolina de Nord.

„Am avut serviciul de capelă începând cu ora 10:00 miercuri dimineața,iar închinarea nu s-a mai oprit de atunci. A fost unul dintre cele mai incredibile lucruri pe care l-am văzut pe Dumnezeu făcând vreodată. El este în mijlocul nostru. El lucrează în acest loc”.

„Ieri,  era un vânt foarte puternic. Deasupra orașului nostru era un nor care stătea. Au venit oameni de la Universitatea din Kentucky, din Kentucky de Nord, din toată lumea. Lumea știe ce face Dumnezeu aici. Ei puteau vedea norul de deasupra orașului nostru.  Și acesta este doar unul dintre exemplele despre cum Dumnezeu lucrează printre noi.”

„Acest weekend am văzut o imagine despre cum arată lucrurile atunci când lăsăm deoparte diferențele noastre și ne adunăm pentru a fi în prezența lui Dumnezeu”, a scris pe Facebook Kyla Rowell, o studentă în ultimul an. „Ce se poate întâmpla atunci când Trupul lui Hristos este unit în Iubire și nu este dezbinat de lucruri mărunte este frumos.”

Unii spun că acest lucru amintește de o alte trezire care a avut loc la Asbury în 1970, în parte pentru că ambele evenimente sunt legate de vremuri tulburi din istoria americană. Acea mișcare a Duhului Sfânt a început pe 3 februarie a acelui an și a avut loc nonstop timp de șapte zile, potrivit mărturiilor de la acea vreme.

Universitatea Asbury este o universitate creștină privată din Wilmore, Kentucky, cu rădăcini în mișcarea de sfințire Wesleyană.

Trezirea de la Universitatea Asbury are loc chiar înainte ca Proiectul Luca 18 să organizeze Ziua de rugăciune colegială anuală (CDOP) pe 23 februarie.

CDOP are ca scop o zi de rugăciune unită și multigenerațională pentru trezire în campusurile universitare din America.

Sursa: CBN News

6 Comentarii
  1. Pană Flavius 15 februarie 2023 Reply
  2. Truica Ioan 15 februarie 2023 Reply
  3. Bente Elena 15 februarie 2023 Reply
  4. Mariana 15 februarie 2023 Reply
  5. Rafael Ciocani 17 februarie 2023 Reply
  6. Ioana 19 februarie 2023 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.