Mana de luni: Beneficiind de o comunicare atemporală, testată

Oamenii de știință ne spun că pământul se învârte într-un ritm constant, dar nu vi se pare uneori că lumea se învârte de fapt din ce în ce mai repede? În calitate de veteran în lumea afacerilor și cea profesională, acest lucru pare valabil mai ales în domeniul comunicațiilor. Una dintre cele mai mari schimbări, desigur, este dependența noastră de computere. Cu ani în urmă, dacă aveam nevoie de informații sau dacă doream să fac cercetări pentru un articol, mă urcam în mașină și conduceam până la cea mai apropiată bibliotecă. Acum  totul se află la îndemâna mea, fiind nevoie doar să tastez pe cel mai apropiat motor de căutare.

Pentru comunicările scrise am folosit „poșta”, duceam scrisorile și documentele la oficiul poștal pentru ca acestea să fie livrate câteva zile mai târziu. Apoi au aparut aparatele de fax. În anul 1998, când a fost înființată „Mana de Luni”, aceasta a fost livrată prin fax. În ziua de astăzi tinerii se întreabă: „Ce este acela un fax?” Practic, acum, fiecare comunicare poate fi trimisă aproape instantaneu prin e-mail sau prin alte metode online.

Companiile, care au cheltuit în trecut mii de dolari pentru proiectarea și tipărirea de broșuri pentru a-și promova produsele și serviciile, folosesc acum site-uri web și broșuri digitale. Ținem conferințe,organizăm training-uri și primim chiar și o educație universitară online. Cum ne-am putea descurca vreodată fără acest lucru?

Rețelele sociale au reprezentat o parte importantă a revoluției comunicațiilor. Milioane de oameni folosesc rețele media precum LinkedIn, Twitter și Facebook pentru a-și transmite mesajele dar și pentru a rămâne în legătură cu colegii și prietenii. Rețelele sociale ne pot ocupa o mare parte din timp; pot  fii benefice, dar din punct de vedere spiritual pot fii și dăunătoare.

Recent, am auzit pe cineva făcând următoarea observație: „Toată lumea este pe Facebook. Fața noastră trebuie să fie în Cartea Biblia!” Sunt de acord cu acest lucru. Rețelele sociale ne pot consuma timpul pe măsură ce încercăm să aflăm cele mai recente știri și informații. Dar nu există un substitut pentru adevărul și principiile atemporale pe care le putem găsi în Cuvântul lui Dumnezeu. Iată câteva dintre beneficiile sale:

Ne ține ca să mergem în direcția corectă

Există multe ispite care ne pot devia de pe drumul nostru. Biblia ne ajută să ne menținem pe drum.

„Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi şi nu se aşază pe scaunul celor batjocoritori, ci îşi găseşte plăcerea în Legea Domnului şi zi şi noapte cugetă la Legea Lui” (Psalmul 1:1-2).

Deosebind binele de rău

Pe măsură ce liniile dintre bine și rău devin din ce în ce mai neclare, avem nevoie de o bază solidă pentru comportamentul nostru  moral și etic. „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău…Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!” (Psalmul 119:9,11).

Abordarea nevoilor și preocupărilor importante ale vieții

Din experiența mea, nu există nicio zonă de consecință care să nu fie abordată clar în Cuvântul lui Dumnezeu.

„Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună” (2 Timotei 3:16-17).

Având încredere în principii dovedite

Întotdeauna există oameni care pretind că oferă idei și scheme noi, dar adevărul etern nu îmbătrânește niciodată.

„Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.” (Romani 15:4).

Autor: Robert J. Tamasy

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.