Mana de luni: Lecții învățate din eșecuri

La un moment dat am avut de realizat un proiect important de construcții la ferma familiei mele. Am construit un centru care să-i  servească pe veteranii militari care au suferit răni grave – fizice, mentale și emoționale – în război. Clădirea necesita reparații considerabile și aveam nevoie de finalizarea acestor lucrări cât mai curând posibil.

O anumită persoană a venit să discute cu noi despre acest proiect și s-a angajat să îl facă, astfel i-am atribuit contractul. Când a venit ziua stabilită, acesta nu a venit. L-am sunat și am stabilit o altă dată de începere a lucrărilor, iar el m-a asigurat că va fi acolo așa cum a promis. Dar, din nou, el nu a făcut ce promisese. Așa că, încercând să fiu cât se poate de răbdător și înțelegător, l-am sunat din nou. Mi-a spus din nou că va veni la o anumită dată pentru începerea lucrării, asigurându-mă că va fi acolo așa cum mi-a promis. În mod uimitor, nu a reușit să apară nici a treia oară. La a treia ratare, a pierdut! L-am concediat și am angajat o altă companie. Din fericire, lucrarea este acum finalizată.

Recent, spre marea mea surpriză, tipul pe care l-am concediat m-a sunat. El a spus că va face o donație semnificativă pentru munca noastră cu veteranii de război. Am întrebat de ce dorește să facă acest lucru. El mi-a răspuns că munca bună merită sprijinită. Vorbele lui au fost plăcute la auz, dar eu am decis să îl cercetez mai profund pe acest antreprenor – am învățat de nenumărate ori că Dumnezeu este mereu la lucru, chiar și atunci când nu putem înțelege ce face El.

L-aș putea descrie pe acest bărbat ca fiind dur ca piatra. Cu toate acestea, în timp ce îmi povestea despre problemele sale de sănătate, extrem de grave, care l-au adus aproape de moarte, precum și despre problemele critice cu care se confruntă în compania sa, a început să plângă. Astfel, am decis să mă urc în mașină și să conduc mai mult de 50 de mile pentru a avea o întâlnire față în față cu el. Am pus întrebări, apoi am ascultat. Am pus mai multe întrebări, după care, iar am ascultat.

Ceea ce acest om mi-a spus a fost uimitor. Dacă cineva ar putea ajunge în rai făcând fapte bune, acest tip ar ajunge cu siguranță acolo, pentru că a angajat și dezvoltat mulți bărbați prin afacerea lui din domeniul construcțiilor. De mai bine de 50 de ani, el a adus contribuții semnificative și de succes comunității sale

Adevărul este, totuși, că, dacă „faptele bune” ar putea duce pe cineva în rai, atunci Isus Hristos, care a  mers de bunăvoie la cruce și a murit pentru păcatele noastre, a făcut acest lucru degeaba. Romani 3:10 ne spune:

Nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu….Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar…

Dar vestea bună este:

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Romani 5:8).

În timp ce treceam în revistă această întâlnire, pe care am considerat-o o întâlnire divină, mi-am dat seama că am învățat lecții valoroase, care ar putea fi de folos fiecăruia dintre noi:

  1. În viață și la locul de muncă, promiteți mai puțin și realizați mai mult.
  2. Dacă apar probleme, fiți dispus să transmiteți mai de grabă veștile rele, decât să nu dați nicio veste.
  3. Nu deveniți prea devotat.
  4. Începeți având sfârșitul în minte și continuați până îl realizați
  5. Poate cel mai important: În calitate de ucenici ai lui Isus Hristos, noi Îl reprezentăm, chiar și în fața oamenilor care ne-au dezamăgit și care nu și-au respectat angajamentele. S-ar putea ca noi să fim singura „Biblie” pe care alții o citesc . Ar trebui să fim întotdeauna gata să trăim și să împărtășim Adevărul lui Dumnezeu.

Isus a fost cel care a spus:

Felul vostru de vorbire să fie: ‘Da, da; nu, nu’; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău. (Matei 5:37).

Dacă respectăm ceea ce am promis că vom face, este dificil să ajungem să avem probleme.

Autor: Ken Korkow

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.