Filmul „Jesus Revolution” uimește industria de divertisment

Un nou film bazat pe credință, Jesus Revolution, a avut premiera la cinematografele din  Statele Unite la sfârșitul săptămânii trecute, terminând pe locul 3 ca încasări.

Vânzările din bilete au fost estimate la 15,5 milioane de dolari, o sumă a fost mai mult decât dublă față de estimarea inițială, care se situa între 6 și 7 milioane de dolari.

După cum a relatat CBN News, filmul spune povestea adevărată din spatele Jesus Movement (Mișcărea Isus) din anii 1970, inclusiv modul în care pastorul Chuck Smith a primit în biserica sa pe hipioții acelei perioade aflați în căutarea adevărului. Aceasta a dat naștere uneia dintre cele mai mari treziri spirituale din istoria Americii.

În ciuda recenziilor mixte ale criticilor, filmul are un remarcabil rating de 99% din partea publicului pe site-ul de agregare a recenziilor Rotten Tomatoes (în comparație cu scorul de 53% al criticilor). În plus, Jesus Revolution a obținut un rar A+ CinemaScore din partea publicului în ziua premierei, potrivit Collider.com.

Filmul se bazează pe cartea pastorului Greg Laurie, Jesus Revolution, care prezintă „povestea adevărată a trezirii spirituale naționale de la începutul anilor 1970 și originile sale în cadrul unei comunități de adolescenți hipioți din sudul Californiei.”

După ce a primit mântuirea, Laurie va înființa mai târziu Harvest Christian Fellowship, în Riverside, California, care este acum una dintre cele mai mari biserici din țară. Biserica organizează campania de evanghelizare „SoCal Harvest” de trei decenii, acesta fiind unul dintre cele mai longevive evenimente evanghelistice din S.U.A., la care au participat milioane de oameni.

Din distribuția filmului face parte Kelsey Grammer, care îl interpretează pe Chuck Smith. Grammer, în vârstă de 67 de ani, este credincios creștin. El este cunoscut pentru personajul Frasier Crane, pe care l-a interpretat timp de 20 de ani în serialele de televiziune Frasier și Cheers.

Jesus Revolution este un film Kingdom Story în colaborare cu Lionsgate. Regizorul filmului este Jon Erwin, același care a regizat „I Can Only Imagine” și „American Underdog”.

Din distribuție mai fac parte Jonathan Roumie, actorul care îl interpretează pe Isus în filmul „The Chosen”, Joel Courtney, Anna Grace Barlow și Kimberly Williams-Paisley.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.