Copiii canadieni ar putea fi eutanasiați fără acordul părinților

Un raport al Comitetului mixt special privind asistența medicală la moarte (AMAD) a fost depus în Camera Comunelor la 15 februarie, solicitând o extindere drastică a eutanasiei (MAiD) în Canada. Printre alte recomandări, raportul recomandă ca eutanasia să fie extinsă pentru a include copiii „minori maturi”.

Recomandarea 19 din raport prevede următoarele:

Guvernul Canadei să stabilească cerința ca, atunci când este cazul, părinții sau tutorii unui minor matur să fie consultați în cursul procesului de evaluare pentru MAID (eutanasiere), dar ca voința unui minor despre care se constată că are capacitatea de decizie necesară să aibă în cele din urmă prioritate.

Acest lucru înseamnă că părinții sau tutorii pot fi sau nu consultați, în cazul eutanasierii unui copil care este considerat capabil să ia decizii.

Pentru a înțelege mai bine Recomandarea 19, trebuie să ne întoarcem la politica elaborată de Spitalul pentru copii bolnavi din Toronto privind eutanasia pentru „minorii maturi”, care a fost publicată sub forma unui raport în Journal of Medical Ethics în septembrie 2018.

Potrivit unui articol de Sharon Kirkey publicat de Sun Media, la 9 octombrie 2018; responsabilii cu etica de la Spitalul de Copii consideră că nu există nicio diferență între a ucide pe cineva și a-l lăsa să moară. Kirkey a relatat:

Grupul de lucru a declarat că nu este convins că există o diferență semnificativă pentru pacient „între a fi asistat în mod consensual în moarte (în cazul MAID) și a fi lăsat să moară în mod consensual (în cazul refuzului conectării la aparatele de menținere a vieții)”.

Proiectul de politică al Spitalul pentru copii bolnavi aplică aceeași „etică” pentru minorii maturi care iau decizii medicale ca și pentru cei care iau decizii de moarte. Cele mai multe provincii canadiene permit minorilor maturi să ia decizii cu privire la propria îngrijire, inclusiv retragerea sau refuzul de a fi menținuți în viață. În provincia Ontario, un minor poate oferi consimțământul pentru tratament sau retragerea acestuia dacă înțelege „consecințele previzibile în mod rezonabil” ale deciziei sale. Spitalul pentru copii bolnavi a declarat că încurajează minorii să își implice familiile în deciziile medicale.

Kirkey a explicat că proiectul de politică al Spitalului pentru Copii Bolnavi ar permite copiilor să decidă să fie uciși prin eutanasie fără consimțământul părinților:

Proiectul de politică susține că aceleași reguli ar trebui să se aplice și în cazul MAID, deoarece nu există o distincție etică sau practică semnificativă din perspectiva pacientului între moartea asistată și alte proceduri care au ca rezultat sfârșitul unei vieți, cum ar fi sedarea paliativă (în care oamenii dorm până la moarte) sau retragerea sau reținerea tratamentelor de susținere a vieții.

Proiectul elaborat de Spitalul pentru copii bolnavi din Toronto a stabilit la ce ne putem aștepta dacă Canada va permite eutanasia pentru copii (așa numiții minori maturi).

Copiii care sunt considerați, de către medicul lor, ca fiind competenți pentru a lua decizii medicale vor fi, de asemenea, considerați competenți pentru a decide, cu sau fără consimțământul părinților, să moară prin injecție letală.

Acum, când guvernul canadian ia în considerare eutanasia copiilor și eutanasia persoanelor care nu pot decide pentru ele însele, cerința de a consimți la moarte a devenit doar o opțiune.

De fiecare dată când se deschide o ușă către noi motive pentru a ucide, aceasta duce întotdeauna la o altă ușă. Deschiderea ușii către eutanasia copiilor deschide, de asemenea, ușa către eutanasia fără consimțământ.

Sursa: Life News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.