La 23 ianuarie, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a emis o hotărâre istorică privind propaganda LGBT adresată minorilor: Lituania a fost condamnată pentru că a restricționat distribuția unei cărți LGBT pentru copii, în aplauzele ONG-ului care sustine drepturile homosexualilor ILGA. Decizia este un abuz de putere și o imixtiune inacceptabilă împotriva unui stat creștin și a unor oameni a căror singură vină este că nu vor să se conformeze ideologiei „woke”.
În 2013, o editură lituaniană a publicat o carte a unei autoare lesbiene, cartea conținând șase povestiri tradiționale, în care apăreau mai ales personaje din grupuri minoritare (imigranți, persoane cu dizabilități, membri ai comunității LGBT). Două dintre aceste povestiri includeau povești de dragoste și o „căsătorie” între persoane de același sex pentru a îmbunătăți experiența de lectură a copiilor. Niciuna dintre noile minorități „discriminate”, conform ideologiei globalismului secularizat și „liberal”, nu a fost exclusă din text.
Mai multe asociații care apără familia și valorile tradiționale și creștine au considerat că această carte ar putea încuraja homosexualitatea în rândul copiilor. Statul lituanian a concluzionat că poveștile în cauză „încurajează o concepție despre căsătorie și întemeierea familiei diferită de cea consacrată în Constituția și Codul civil al Republicii Lituania”. În consecință, autoritățile au recomandat ca exemplarele să fie marcate cu un avertisment care să recomande să nu fie citite copiilor sub 14 ani.
Autoarea cărții, vizibil deranjată de acest demers, a denunțat tot ce a putut: discriminarea reprezentărilor LGBT și a propriei orientări sexuale (articolul 14 din Convenție), dar și încălcarea libertății sale de exprimare (articolul 10 din Convenție). Curtea nu s-a pronunțat pe baza discriminării, deoarece a constatat că restricțiile impuse de statul lituanian vizau conținutul cărții și nu pe autor.
Cu toate acestea, unii judecători, din fericire în minoritate, consideră că articolul 14 ar trebui să protejeze nu numai persoanele LGBT, ci și opiniile pro-LGBT ca atare. În schimb, judecătorii au condamnat Lituania pe motiv de libertate de exprimare. Conform articolului 10 din Convenție, această libertate poate fi restrânsă prin lege numai dacă urmărește un scop legitim.
Legea lituaniană prevede posibilitatea de a „împiedica accesul copiilor la conținuturi care prezintă relațiile homosexuale ca fiind echivalente cu relațiile heterosexuale”. Curtea a decis că această lege nu urmărește un scop legitim.
În acest fel o cutie a Pandorei a fost deschisă. Prin această hotărâre, Curtea a creat un „standard moral comun” pentru toate țările europene, iar acum ne aflăm la avântul unei „mișcări woke” în sistemul judiciar care nu mai are nicio limită. În cele din urmă, și pentru a anihila orice contestație viitoare, judecătorii au argumentat că efectele restricționării publicării acestei cărți LGBT pentru minori ar fi incompatibile „cu noțiunea de egalitate, pluralism și toleranță, care sunt inseparabile de o societate democratică”.
Aceasta este încă o hotărâre care consfințește „conflictele de interese” ale lobby-urilor avortului și LGBTI și ale marilor fundații legate în principal de Geroge Soros și de judecătorii Curții, temeri denunțate în mod repetat și dezvăluite de mai multe cercetări ale Centrului de studii de la Strasbourg condus de Gregor Puppinck.
Merită menționat și faptul că Lituania nu recunoaște cuplurile LGBTI și, după mai multe respingeri, o propunere de legalizare a acestora zace de ani de zile în Parlament. Nu numai atât, dar cel mai recent sondaj realizat în rândul cetățenilor țării a arătat că mult peste 70% dintre aceștia se opun în mod absolut oricărei forme de recunoaștere a uniunilor LGBTI și a ideologiei de gen.
Sursa: IFAMNews.com