Când curajul și credința se întâlnesc: Amintirea Esterei în Ziua Internațională a Femeii

Sursă foto: https://www.churchofjesuschrist.org/

Anul acesta sărbătoarea femeilor cade în a treia zi de Purim. Purim ține de salvarea poporului Israel din mâna lui Haman, cel care decretase în sec. IV înaintea erei noastre uciderea fiecărui evreu din Imperiul Medo-persan. Deși salvarea evreilor a venit prin intervenție divină, Dumnezeu a folosit o femeie ca personaj principal in planul Său de salvare. Numele femeii este Estera.

Biblia o descrie pe Estera ca pe o femeie care a riscat cu propria viață și căreia nu i-a fost frică sa meargă înaintea împăratului Ahașveros ca să ceara viața pentru națiunea ei. Astăzi datorită Esterei, la mii de ani după acel moment de grea cumpănă, străzile Ierusalimul sunt pline de bucurie și viață.

Dragi femei, mulți vă laudă înțelepciunea și bunătatea, hărnicia și vrednicia, blândețea și tandrețea, dragostea și senzualitatea. Și câte și mai câte calități extraordinare care ne fac nouă bărbaților viața mult mai frumoasa! Dar astăzi, eu vreau să vă laud credința și curajul, acel foc din inimă care vă face să mișcați munții pentru cei dragi, iar în momente de cumpănă – chiar sa salvați viața unui popor întreg. Dumnezeu să vă răsplătească și să vă binecuvânteze!

Autor: Valeriu Ghilețchi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.