Creștinii din China obligați să se înregistreze într-o aplicație pentru a putea participa la întâlnirile de închinare

Sursă foto: CBN News

Persoanele de toate confesiunile religioase din provincia Henan, situată în Republica Populară Chineză, trebuie să completeze un formular online și să primească aprobare pentru a participa la serviciile de cult.

Dacă credincioșii religioși doresc să participe la slujbe în biserici, moschei sau temple budiste, trebuie să facă rezervări online prin intermediul unei aplicații numite „Smart Religion”, dezvoltată de Comisia pentru Afaceri Etnice și Religioase din provincia Henan, potrivit organizației de supraveghere a libertății religioase China Aid.

Copreședintele Summitului Internațional pentru Libertate Religioasă, Sam Brownback, a declarat pentru CBN News: „Oamenilor li se cere să se înregistreze pe telefon pentru a putea merge la biserică. Vă puteți închipui că asta e pentru a-i putea urmări și pentru a închide locurile de închinare.”

Conform China Aid: „Solicitanții trebuie să completeze informații personale, inclusiv numele, numărul de telefon, numărul de identitate, reședința permanentă, ocupația și data nașterii, înainte de a putea face o rezervare.” Cei cărora le este aprobată intrarea în biserică trebuie, de asemenea, să li se ia temperatura și să prezinte un cod de rezervare.

Aplicația este doar cea mai recentă încercare a oficialilor Partidului Comunist Chinez (PCC) de a menține controlul asupra tuturor tipurilor de adunări religioase. După cum a relatat CBN News în decembrie 2021, Administrația de Stat a Afacerilor Religioase din China a anunțat măsuri de restricționare a tuturor formelor de activități religioase.

Și bisericile și grupările religioase care intenționează să desfășoare servicii de cult online trebuie să obțină un permis pentru servicii de informare religioasă pe internet.

Transmisiunile în direct sau înregistrările online ale ceremoniilor religioase sunt acum interzise. Măsurile au intrat în vigoare la 1 martie 2022, fiind de asemenea interzis ca o organizație sau un individ să strângă fonduri bănești „în numele religiei.”

International Christian Concern a raportat la momentul respectiv că activitățile religioase online care sunt permise nu trebuie să „incite la subminarea puterii de stat, să se opună conducerii Partidului Comunist Chinez (PCC) sau să submineze sistemul socialist, unitatea națională și stabilitatea socială”.

Grupările religioase nu pot folosi internetul pentru a „ademeni minorii să devină religioși, a-i organiza sau a-i forța să participe la activități religioase.”

Persecuția creștinilor de către Xi Jinping, la fel ca Mao

Brownback spune că există un nou val de persecuție creștină în China, în timp ce PCC se pregătește pentru Congresul lor Național al Poporului.

„Vedem cum regimul lui Xi Jinping a devenit un regim Mao complet care se folosește din greu de tehnologia actuală. Totul este foarte asemănător cu ceea ce a făcut Mao în timpul Revoluției Culturale. Controlul este foarte strict asupra comunităților religioase și îl fac într-o manieră high-tech”, a declarat Brownback gazdei Gary Lane, în timpul unui interviu acordat în cadrul emisiunii The Global Lane de la CBN News.

Cotidianul Henan Daily a relatat la 24 februarie că Zhang Leiming, membru al Comitetului permanent al Comitetului provincial de partid din Henan și șef al Departamentului de lucru al Frontului Unit, afirma că este necesar să se gestioneze strict religia într-un mod cuprinzător pentru a uni și ghida majoritatea persoanelor religioase să urmeze fără rezerve directivele Partidul Comunist Chinez.

Și persecuția împotriva musulmanilor uiguri continuă

După cum a relatat CBN News în ultimii ani, China continuă să opereze cel puțin 1.200 de lagăre de concentrare în care se află milioane de musulmani uiguri.

Vina lor? Au rude în alte țări și au făcut greșeala de a solicita un pașaport. Unii dintre ei au avut poate mai mult de trei copii. Sau s-ar putea să fie considerați prea religioși sau să fi fost declarați „nedemni de încredere”. Acest lucru se întâmplă de ani de zile în provincia Xinjiang din vestul Chinei, iar lumea nu a făcut aproape nimic pentru a-l opri.

Sursa: CBN News

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.