30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 4-a – Musulmanii din Europa

Ziua a 4-a – 25 martie

Jan și Mohammad se bucură împreună de un suc rece și o gustare după un meci de fotbal, în soarele binevenit al primăverii timpurii, într-o după-amiază de duminică în Olanda. Ei fac parte dintr-o echipă constituită la nivel comunitar din tineri care se întâlnesc în mod regulat pentru a juca fotbal. Echipa este formată din jucători de diferite origini etnice, toți din același cartier din Amsterdam, toți împărtășind o pasiune pentru acest joc frumos. Jan, creștin, este olandez, iar Mohammad, musulman, a emigrat în Olanda când era copil, din Maroc.

Cei doi bărbați discută rar despre religie, cu excepția faptului că își fac urări de bine unul altuia cu ocazia sărbătorilor religioase. Dar când este întrebat despre rolul musulmanilor în societatea olandeză, Jan se referă la prietenia sa cu Mohammad ca fiind cea mai mare influență din viața sa.

„Unii oameni cred că musulmanii vor să pună stăpânire pe țară”, spune el. „Dar niciunul dintre musulmanii pe care îi cunosc nu are niciun interes să impună religia lor nimănui. Ca și mine, ei vor doar să-și trăiască viața în pace.”

Studiile au arătat că relațiile personale cu musulmanii sunt principalul factor pentru ca nemusulmanii să aibă o părere pozitivă despre musulmani. În Europa de Vest, controversele privind imigrația și integrarea culturilor musulmane au devenit subiecte cheie în campaniile politice, cu creșteri îngrijorătoare ale naționalismului și ale ideologiei rasiste. Însă adepții lui Hristos care au prieteni musulmani sunt mai bine informați și sunt mai puțin predispuși să se lase influențați de stereotipuri și retorică.

Motive de rugăciune

  • Musulmanii reprezintă aproximativ 6% din populația Europei occidentale. Rugați-vă pentru ca ei să dezvolte prietenii puternice în comunitățile lor și să fie o binecuvântare în țările lor de origine.
  • Rugați-vă pentru familiile de imigranți și pentru cele cu generații mixte de imigranți care se adaptează la schimbările culturale din Europa.
  • Rugați-vă pentru creștinii din Europa să ia atitudine împotriva rasismului și a urii și să fie o mărturie a iubirii lui Isus.

Căci toată Legea se cuprinde într-o singură poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” Galateni 5:14

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.