De ce nu poate tehnologia să aducă raiul pe pământ

Unul dintre cele mai alarmante aspecte ale creștinismului modern este refuzul multor pastori și credincioși de a citi cartea Apocalipsa. Au fost invocate multe scuze, dar niciuna care să aibă vreo greutate. Și totuși, Apocalipsa 1:3 spune următoarele:

„Ferice de cel ce citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii și păzesc cele scrise în ea. Căci vremea este aproape.”

Una dintre multele binecuvântări pe care le primim citind și punându-ne credința în cele scrise în această carte a Bbliei este descrierea viitorului veșnic al credinciosului, care se găsește în Apocalipsa 21:4:

„El va șterge orice lacrimă din ochii lor. Și moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici țipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.”

Deoarece cu toții experimentăm durerea, boala, boala și întristarea, promisiunea unui timp viitor în care aceste lucruri nu vor mai fi, este de mare mângâiere pentru suflet.

Există o scenă minunată în capitolul 15 din Matei, în care Isus slujește bolnavilor din părțile Tirului și Sidonului, teritoriul neamurilor. Versetele 29-31 o consemnează în felul următor:

„Isus a plecat din locurile acelea și a venit lângă Marea Galileii. S-a suit pe munte și a șezut jos acolo.Atunci au venit la El multe noroade, avand cu ele șchiopi, orbi, muți, ciungi si mulți alți bolnavi. I-au pus la picioarele Lui, și El i-a tămăduit; așa că noroadele se mirau, când au vazut că muții vorbesc, ciungii se însănătoșesc, șchiopii umblă, și orbii văd; și slăveau pe Dumnezeul lui Israel.”

Aceste câteva cuvinte finale,„și slăveau pe Dumnezeul lui Israel”, sunt deosebit de emoționante datorită faptului că evidențiază o diferență care exista între răspunsul liderilor evrei și răspunsul neamurilor. În Matei 12:22, se arată că Isus vindecă un om posedat de demoni care era orb și mut. Cu această ocazie, fariseii L-au acuzat că este în înțelegere cu Satana. Cu toate acestea, în Matei 15, neamurile Îl slăvesc pe Dumnezeul lui Israel.

În zilele noastre moderne, mulți se minunează de progresul științei și își pun încrederea în ea în locul Marelui Vindecător. Cu siguranță, trebuie să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru că El a înzestrat mulți oameni să inventeze și să implementeze tehnologii și programe care îi ajută pe cei care suferă de boli debilitante, de afecțiuni cronice și de invaliditate pe viață, dar nu în detrimentul ignorării totale a lui Dumnezeu. Cu toate acestea, în prezent se dezvoltă tehnologii care speră să imite puterea de vindecare a lui Hristos, rămânând în același timp în rebeliune față de El.

În epoca noastră modernă, mulți oameni se arată interesați de activitatea unei companii cunoscute sub numele de Neuralink. Utilizând o interfață creier-computer, aceasta urmărește să le permită oamenilor să controleze de la distanță un computer sau un smartphone doar cu mintea lor. Dar obiectivele Neuralink și ale altora sunt mult mai mărețe. De exemplu, luați în considerare o companie numită Synchron. Potrivit site-ului lor, „Viziunea noastră este de a îmbunătăți vieța prin descifrarea codului neuronal al creierului”. Există, de asemenea, o altă companie cunoscută sub numele de Blackrock Neurotech. Obiectivele lor declarate merg chiar mai departe și afirmă: „Suntem inginerii viitorului neurotehnologiei, cu o misiune simplă: vrem ca persoanele cu tulburări neurologice să meargă, să vorbească, să vadă, să audă și să simtă din nou”. Acum ați putea fi tentați să credeți că această tehnologie este recentă, dar primul astfel de caz de interfață implantabilă creier-computer a fost realizat în 2004. Beneficiarul acesteia a fost Matt Nagle, un tetraplegic care a rămas paralizat de la gât în jos după ce a fost înjunghiat.

Nu este surprinzător faptul că agenția secretă a guvernului american denumită DARPA (Agenția pentru Proiecte de Cercetare pentru Apărare Avansată) este, de asemenea, implicată. De mare interes este programul lor „RAM” (Restaurarea Memoriei Active). Conform site-ului lor: „Programul RAM urmărește să dezvolte și să testeze un dispozitiv medical wireless, complet implantabil și cu interfață neuronală pentru uz uman. Dispozitivul ar facilita formarea de noi amintiri și recuperarea celor existente la persoanele care și-au pierdut aceste capacități ca urmare a unei leziuni cerebrale traumatice sau a unei boli neurologice.”

Deși mulți ar avea în minte restaurarea memoriei pentru cei care suferă leziuni cerebrale traumatice, ce se întâmplă dacă persoane fără scrupule folosesc sisteme de interfață creier-computer ușor disponibile pentru a ne citi și rescrie mințile? Este o perspectivă alarmantă și una care se apropie pe zi ce trece. Fără îndoială, mulți vor ridica probleme de etică, dar producătorii se protejează adesea de criticile publice susținând că munca lor are scopuri umanitare. La urma urmei, cine nu dorește ca șchiopii să meargă, orbii să vadă și persoanele cu leziuni cerebrale să își recupereze toate amintirile? Dar nu vă lăsați păcăliți, oamenii din spatele acestei tehnologii nu vor să se oprească la vindecare, ci, în cele din urmă, doresc o îmbunătățire a creierului uman pe măsură ce se îndreaptă spre un viitor în care va exista cu adevărat o fuziune între om și lumea digitală.

În 2015, Peter Thiel (un antreprenor miliardar) a scris următoarele: „Știința și tehnologia sunt aliați naturali ai acestui optimism iudeo-occidental, mai ales dacă rămânem deschiși la un cadru escatologic în care Dumnezeu lucrează prin noi la construirea Împărăției Cerurilor astăzi, aici pe Pământ – în care Împărăția Cerurilor este atât o realitate viitoare, cât și ceva parțial realizabil în prezent.” În esență, ceea ce Thiel expune este un punct de vedere conform căruia trebuie să fim ridicați la statutul de zeu pentru a fi co-creatori în îmbunătățirea lumii și pentru a aduce cerul pe pământ prin eforturi științifice.

Problema pentru omenire este că, în timp ce Thiel și alții ca el susțin că este absolut necesar să îmbunătățim toate ființele umane pentru binele nostru, ei ne conving în esență pe fiecare dintre noi să fim conectați pentru control. Astfel, în timp ce suntem făcuți să credem că în prezent deținem controlul asupra diverselor dispozitive (smartphone-uri, tablete etc.) și asupra spațiului digital cu care alegem să interacționăm, realitatea este că elitele care inventează, fabrică și implementează aceste dispozitive sunt cele care controlează și spațiul digital, iar acest lucru nu va face decât să se înrăutățească pentru omenire dacă toată lumea alege să își implanteze dispozitive în corp. În acel moment, ele vor deține cu siguranță controlul total.

Eforturile actuale de a avansa condiția umană nu duc în mod clar la raiul pe pământ. Ele conduc spre sistemul pe care îl cunoaștem sub numele de „Sistemul Fiarei”, care va fi condus de Antihrist. Spre deosebire de Isus, Antihristul nu vine să vindece, ci să distrugă.

„Domnul mi-a zis: ‘Ia și uneltele unui pastor nebun! Căci iată că voi ridica în țară un păstor căruia nu-i va păsa de oile care pier; nu se va duce să caute pe cele mai tinere, nu va vindeca pe cele rănite, nu va îngriji de cele sănătoase; ci va mânca din carnea celor mai grase și nu le va mai lăsa decât copitele!” (Zaharia 11:15-16)

Sursa: Harbingers Daily

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.