Belgia va permite multiple schimbări ale genului

Sursă foto: Unsplash

Trăim într-o epocă irațională. Germania le permite oamenilor să își schimbe sexul o dată pe an prin simpla depunere a unui formular oficial. Iar acum, Belgia este pe cale să le permită oamenilor să își schimbe genul –  ori de câte ori doresc.

Curtea Supremă a Belgiei a decis anterior că solicitarea ca oamenii să se identifice ca fiind bărbat sau femeie încalcă egalitatea persoanelor care nu se consideră exclusiv niciuna dintre ele. Astfel, va fi adoptată o nouă lege care va permite fluiditatea continuă a identității de gen, care va fi recunoscută oficial prin depunerea unui simplu formular. Conform publicației Sudinfo:

Principiul irevocabilității, precum și procedura în fața tribunalului de familie sunt desființate, a anunțat ministrul justiției Vincent Van Quickenborne într-un comunicat de presă. Acest lucru înseamnă că oamenii vor putea să își schimbe de mai multe ori genul și prenumele.

În mod similar, procedura în fața instanței de familie va fi, de asemenea, anulată. Prin urmare, va fi întotdeauna posibilă înregistrarea schimbării genului  sau a prenumelui la oficiul de stare civilă, urmând aceeași procedură simplă ca la prima schimbare.

„Este important ca drepturile persoanelor transgender să fie respectate și ca acestea să-și poată schimba înregistrarea sexului pe baza identității lor de gen, fără proceduri inutile sau greoaie. Curtea Constituțională a subliniat pe bună dreptate că legea inițială este deficientă în acest domeniu. Dorim acum să remediem această situație prin acest proiect de lege, astfel încât persoanele transgender să fie recunoscute pentru ceea ce sunt”, a declarat ministrul.

Aparent, chiar dacă acest „cine sunt” se schimbă continuu.

Aceasta este o chestiune care distruge civilizația. Nu din cauza problemei persoanelor transgender în sine, ci pentru că reprezintă triumful subiectivului.

O societate bazată în primul rând pe sentimente în detrimentul gândirii va fi, prin definiție, profund instabilă. Emoțiile noastre sunt efemere. Dacă eu „simt” că sunt bărbat astăzi și femeie mâine, iar poimâine nu sunt nici una – iar legea și cultura trebuie să se adapteze la starea mea emoțională actuală – raționalitatea ca bază a societății se va spulbera.

Și totuși de ce se întâmplă acest lucru având în vedere că persoanele transgender reprezintă o minoritate infimă din populație?

Pentru că o societate guvernată de iraționalitate nu se va limita la disforia de gen. Atitudinea aceasta va face metastaze în toată profunzimea și amploarea societății și a culturii, ajungând în cele din urmă să corodeze cele mai fundamentale instituții și structuri ale societății noastre. După cum spune înțelepciunea străveche, o casă construită pe nisip nu poate sta în picioare.

Sursa: National Review

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.