30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 15-a – Guineea

Ziua a 15-a – 5 aprilie

Populația Republicii Guineea, situată pe coasta de vest a Africii, este musulmană în proporție de 85%. Înainte de a-și revendica independența în 1958, națiunea era cunoscută sub numele de Guineea Franceză, deși francezii care au colonizat țara au avut o influență redusă în răspândirea islamului aici. Capitala, Conakry, se mândrește cu cea mai mare moschee din Africa de Vest, Marea Moschee, care poate găzdui 10 000 de credincioși!

În februarie 2021, în sud-estul Guineei a avut loc o epidemie de virus Ebola. Ebola este un virus care se răspândește de la animalele sălbatice la oameni și apoi se răspândește printre oameni, provocând o afecțiune gravă care poate duce la moarte. Ebola are o rată de mortalitate foarte mare – de până la 90% în unele focare. În 2013, un focar care a început în aceeași zonă din Guineea a durat trei ani și s-a răspândit în toată Africa de Vest, ucigând peste 11 000 de persoane. Așadar, atunci când a început focarul din 2021 în Guineea, autoritățile sanitare au reacționat foarte rapid, folosind ceea ce învățaseră din focarul anterior din această regiune. Ca urmare a acțiunii rapide și a cooperării dintre lucrătorii din domeniul sănătății, au reușit să limiteze focarul, înregistrându-se doar 16 cazuri care s-au soldat cu 12 decese în decurs de patru luni.

Aproximativ 8% din populația Guineei este creștină, iar națiunea are libertate de religie. Atât musulmanii, cât și creștinii încorporează, de asemenea, ritualuri tradiționale, indigene, în practicile lor religioase.

Motive de rugăciune:

  • Ebola nu este singura problemă de sănătate din Guineea. Rugați-vă pentru dezvoltarea asistenței medicale în această națiune și pentru activitatea în curs de desfășurare în domeniul prevenirii și tratării bolilor.
  • Rugați-vă pentru creștinii din Guineea să fie bine instruiți, maturi și eficienți în împărtășirea dragostei lui Hristos.
  • Rugați-vă pentru musulmanii din Guineea să se întoarcă către Domnul Isus și să-L urmeze.

„Binecuvântează, suflete, pe Domnul și nu uita niciuna din binefacerile Lui! El îți iartă toate fărădelegile tale, El îți vindecă toate bolile tale; El îți izbăvește viața din groapă, El te încununează cu bunătate și îndurare.” Psalmul 103:2-4

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.