Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 16-a – China

Ziua a 16-a – 6 aprilie

Timp de decenii, China a dus un război împotriva malariei. Se știe că malaria există în China de mii de ani. Cu toate acestea, în iunie anul trecut, Organizația Mondială a Sănătății a declarat China ca fiind o țară în care malaria a fost eradicată. Cu un efort conjugat guvernul și populația Chinei s-au axat pe utilizarea de plase de țânțari tratate cu insecticide, distribuirea pe scară largă a medicamentelor anti-malarie și pe dezvoltarea de medicamente pentru tratarea și stoparea răspândirii bolii. Până în iunie 2021, națiunea nu mai înregistrase nicio infecție locală timp de cinci ani.

Malaria a fost o problemă gravă de sănătate în China timp de câteva decenii și a fost mai răspândită în provinciile chinezești de-a lungul graniței cu Myanmar, în provincia Yunnan – ultimul loc din China în care a fost raportată această boală.

Provincia Yunnan înregistrează una dintre cele mai diverse populații din întreaga Chină, cu 26 de minorități etnice diferite. Printre acestea se numără comunități musulmane precum musulmanii Hui – un grup musulman care, din punct de vedere etnic, sunt chinezi Han. Unii dintre musulmanii Hui sunt descendenți ai primilor chinezi convertiți la islam, care au fost influențați de comercianții arabi musulmani în secolele al VII-lea și al VIII-lea.

Alți musulmani din această regiune sunt din Myanmar. Musulmanii Rohingya au fugit din cauza violențelor religioase împotriva comunității lor din Myanmar. Numai în Ruili, de exemplu, s-au stabilit aproximativ 50 000 de musulmani din Myanmar, învățând limba chineză și chiar căsătorindu-se cu parteneri de viață chinezi din localitate.

Motive de rugăciune:

  • Mulțumiți pentru progresele înregistrate în înfrângerea malariei în China. Rugați-vă pentru eforturile care se fac pentru a îmbunătăți asistența medicală în rândul comunităților musulmane din China.
  • Rugați-vă pentru comunitatea musulmană Hui din China, care este îngrijorată de persecuția religioasă. Rugați-vă pentru formarea de conexiuni cu vecinii lor creștini, deoarece creștinii sunt, de asemenea, o minoritate prezentă în provincia Yunnan.
  • Rugați-vă pentru musulmanii din Myanmar care se refugiază în China, pentru ca și ei să aibă ocazia de a găsi adăpost în Hristos.

„Căile lui Dumnezeu sunt desăvârşite, cuvântul Domnului este încercat: El este un scut pentru toţi cei ce aleargă la El” Psalmul 18:30

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.