30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 17-a – Siria

Ziua a 17-a – 7 aprilie

Muna este cea mai mică dintr-o familie cu 7 copii. După ce tatăl ei a murit într-un accident, au pierdut totul și au fost nevoiți să locuiască într-o colibă mică, într-o tabără de refugiați din nordul Siriei. Muna a locuit în tabără împreună cu mama ei, Yasmina, și cu ceilalți 6 frați cu vârsta sub 10 ani. Când Muna s-a îmbolnăvit, Yasmina a dus-o la mai mulți medici. Unul dintre medici i-a administrat din greșeală Munei un medicament greșit, care a avut ca efect faptul că Muna a orbit.

Medicii i-au spus Yasminei: „Ne pare rău, nu putem face nimic pentru a anula efectul medicamentului, Muna va rămâne oarbă toată viața”. Yasmina a fost foarte descurajată și s-a simțit neajutorată și furioasă.

Un grup de creștini slujea printre refugiații din tabără. Yasmina le-a spus povestea tragică a lui Muna, iar ei au ascultat cu compasiune și s-au oferit să se roage pentru Muna. Yasmina a fost de acord și grupul s-a rugat pentru Muna. Dintr-o dată, ea a putut să-și miște din nou ochii și vederea i-a revenit complet! Pentru prima dată de când primise tratamentul greșit, Muna a putut să plângă și lacrimile îi curgeau pe față.

Yasmina și toți cei care au asistat cu ochii lor la acest lucru au fost uimiți de acest miracol de vindecare. Împreună au fost copleșiți de bucurie și au sărbătorit intervenția plină de har a lui Dumnezeu.

Yasmina l-a lăudat pe Dumnezeu: „Medicii ne-au spus că nu se mai poate face nimic pentru fiica mea, dar Isus a vindecat-o complet. Glorie lui Dumnezeu!”

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru ca refugiații din taberele siriene să aibă acces la asistență medicală și educație de calitate.
  • Rugați-vă pentru creștinii care slujesc în tabere să fie îndrăzneți și să-și împărtășească credința lor cu musulmanii, să se roage pentru cei bolnavi și să vadă că mulți vin la credința în Hristos.
  • Rugați-vă pentru pace în Siria, pentru ca națiunea să fie reconstruită, astfel încât familii ca cea a lui Muna să poată prospera.

„El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn, pentru că noi, fiind morţi faţă de păcate, să trăim pentru neprihănire; prin rănile Lui aţi fost vindecaţi.” 1 Petru 2:24

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.