30 de zile de rugăciune pentru lumea musulmană: Ziua a 18-a – Yemen

Ziua a 18-a – 8 aprilie

Soțul lui Ada a fost ucis în războiul dintre Arabia Saudită și Yemen și a murit în brațele ei. Când a murit, Ada și copiii ei și-au pierdut orice sursă de venit și au fost nevoiți să își părăsească locuința. În această societate, o femeie nu poate trăi fără protecție masculină, dar tatăl lui Ada nu și-a putut permite să o primească înapoi. Cu inima frântă, el i-a spus Adei că, în cultura yemenită, singura modalitate de a o proteja de viol și de alte abuzuri era să o bage în închisoare.

În acea noapte, Ada și-a luat cei trei copii mici, cu vârste cuprinse între 6 luni și 4 ani, și a fugit în alt oraș. Acolo a trăit pe străzi și a adunat gunoaie. O doamnă creștină yemenită pe nume Farah a întâlnit-o pe Ada și i-a văzut mizeria. Ea a luat-o pe Ada și pe copiii ei acasă la familia ei și și-a împărțit casa, mâncarea, hainele, ocupându-se cu dragoste și grijă de Ada. Nu a durat mult până când Ada a devenit și ea credincioasă în Hristos. Ea a spus: „L-am descoperit pe Hristos, care mă mângâie și mi-a dat speranță. El mi-a oferit o nouă familie, un nou viitor și o nouă speranță.”

Nu există niciun ajutor din partea statului, dar în biserica yemenită fiecare are grijă unul de altul și se îngrijesc și de vecinii lor cu puținul pe care îl au. Ada a învățat să citească și să scrie. A devenit o evanghelistă talentată și o bună ascultătoare. Astăzi, ea este liderul unui grup de femei care sprijină alte femei traumatizate.

Motive de rugăciune:

  • Rugați-vă pentru nevoile fizice și spirituale ale văduvelor și orfanilor traumatizați din Yemen. Ei suferă din cauza războiului, a foametei, a pierderilor, a depresiei și a bolii.
  • Rugați-vă pentru creștinii yemeniți care Îl urmează cu îndrăzneală pe Hristos și îi ajută pe alții.
  • Rugați-vă pentru pace în Yemen și pentru ușurarea numeroaselor suferințe care apasă pe mulți din această națiune.

„El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut.” Apocalipsa 21:4

DESCARCĂ Ghidul de Rugăciune în format PDF AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.